Læsetid: 2 min.

TV2 måske til mediegigant

Mediemastodon-terne Silvio Berlusconi og Rupert Murdoch kan ikke udelukkes som kommende ejere af Danmarks mest sete tv-kanal
24. april 2004

Hverken kulturministeren eller Det Konservative Folkepartis kulturpolitiske ordfører, Carina Christensen, afviser, at et af verdens største medieselskaber kan få lov til at købe TV2.
»Det er ikke, fordi vi ønsker Murdoch, men vi vil ikke være med til at udelukke en potentiel køber på forhånd. Hvis Murdoch eventuelt sammen med en kompetent partner kan give et fornuftigt tilbud, er Murdoch ikke udelukket som køber,« siger Carina Christensen. Udtalelsen faldt i går ved en debat i Folketinget om regeringens kulturpolitiske sigtelinjer.
Flere af oppositionspartierne er imod, at TV2 privatiseres. Mette Frederiksen (S) siger:
»Vi vil gerne have mulighed for at bevare konkurrencen inden for public service–tv. Vi tror på, at det bedste udbud opstår i et rum, hvor der både er flere public service kanaler og kommercielle kanaler,« siger hun. Hun roser den konservative kulturpolitiske ordfører for at melde klart ud:
»Jeg vil gerne takke dig for din ærlighed. Det er klar besked, at vi kan få at vide, at de borgerlige ikke vil udelukke, at Murdoch kan købe TV2. Det er en bramfri bemærkning, som har været svær at få ud af den konservative lejr,« siger Mette Frederiksen.
Kulturpolitisk ordfører Carina Christensen (K) argumenterer for, at et salg af TV2 vil give kanalen bedre muligheder for at klare sig i konkurrencen mod kommercielle kanaler.
Keld Albrechtsen (EL) er overbevist om, at et salg af TV2 vil betyde en forringelse af kvaliteten. Det er kulturministeren grundlæggende u-enig i. Han mener, at regeringen ønsker at privatisere TV2, fordi man står i en situation, hvor rettighederne til forskellige programmer bliver fortsat dyrere.
»Vi ruster TV2 til en markedssituation ved at privatisere kananlen,« siger han. Kulturministerens forbehold overfor mediemastodonten Murdoch, der sidste år fik rettigheden til at drive radiokanelen Sky i Danmark var ikke så stor, som oppositionspartiernes reservationer. Han bemærker, at over en million mennesker lytter til Sky Radio og giver Venstres kulturpolitiske ordfører ret i, at venstrefløjen skulle tage at droppe sine hovskisnovski holdninger over for stationen. Kulturministeren henviser til, at der fortsat kører en sag ved EU-domstolen om, hvorvidt statsstøtten til TV2 er ulovlig samtidig med at kanalen har indtægter fra annoncesalg.
»Vi vil fremlægge vores forslag, når sagen om statsstøtte er overstået,« siger Kulturminister Brian Mikkelsen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her