Læsetid: 2 min.

Bøger

10. maj 2004

Etikken og biologien
*Bogen behandler de etiske dilemmaer, som den rivende udvikling inden for biologi og medicin stiller mennesket over for, det værende sig forskningen i genteknologi, organdonation, smertelindring og aktiv dødshjælp. De mulige løsningsforsøg sker ud fra filosofiske tanker, hvor begreber som rimelighed, sansning og fagligt skøn og praktisk visdom har særlig betydning. Et dokumentationsafsnit med større citater og uddrag er anbragt sidst i bogen. Forfatteren er præst på Odense Universitetshospital.
Jens Rasmussen: Etikken og biologien – en debatbog om den nødvendige samtale. Hernovs Forlag. 112 s., 228 kr. ISBN 87-590-2483

Den elektroniske patientjournal
*Bogen er den første danske beskrivelse af, hvordan elektroniske patientjournaler fungerer i praksis, samt hvilke organisatoriske og sundhedsfaglige konsekvenser det medfører. Med udgangspunkt i en konkret sygehusafdeling beskrives, hvad der sker med medicinsk praksis, når papirbaserede patientjournaler skiftes ud med elektroniske. Samtidigt belyses også mere generelle sammenhænge mellem informationsteknologi, arbejde og organisering.
Signe Svenningsen: Den elektroniske patientjournal og medicinsk arbejde – reorganisering af roller, ansvar og risici på sygehuse. Handelshøjskolens Forlag. 307 s., 475 kr. ISBN 87-629-0232-6.

Omsorgsfilosofi i praksis
*Bogen leverer en introduktion til sygeplejerske og filosof Kari Martinsens omsorgsfilosofi og skærper forståelsen for, hvordan man som professionel omsorgsgiver kan blive bedre til at yde og udvikle omsorg i mødet med mennesker, der har brug for hjælp. Samtidig peger forfatteren på, hvordan den viden vi vælger at bruge, får konsekvenser for omsorgen.
Kitt Austgard: Omsorgsfilosofi i praksis – At tænke med Kari Matinsen i sygeplejen. Akademisk Forlag. 168 s., 199 kr.
ISBN 87-500-3803-6. Udkommer 13. maj.

Fars nye kæreste
*Mange kvinder lever en sammenbragt familie som stedmødre på fuld- eller deltid. Forfatteren, der er psykologi, giver råd og indsigt i, hvordan man kan lære at håndtere usikkerheden og de uudtalte forventninger, der opstår omkring de nye relationer i familien.
Bogen er baseret på samtaler med stedmødre og familierådgivere, aktuel forskning og forfatterens egne erfaringer som stedmor.
Cornelia Sabelström: Fars nye kæreste - en overlevelsesguide for stedmødre. Lindhardt og Ringhof. 204 s., 199 kr. ISBN 87-614-0343-1. Udkommer 19. maj

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu