Læsetid: 2 min.

Bøger

3. maj 2004

Tanker fra
Basra og omegn
I Man skal gøre en forskel fortæller Kai Vittrup i en stribe personlige rejsebreve om livet som politichef i Basra. Brevene handler især om hverdagens små sejre i et land i sammenbrud, om religiøse og kulturelle modsætninger, møder og mennesker.
Rejsebrevene suppleres af en række samtaler med journalisten Andreas Fugl Thøgersen, hvor Kai Vittrup fortæller om livet før og efter Basra. Anekdoter, oplevelser og tanker fra en tilværelse med lov, orden og
kaos.

Kai Vittrup og Andreas Fugl Thøgersen: Man skal gøre en forskel – Tanker fra Basra og omegn. People’sPress, 253 s., 249 kr. ISBN 87-91518-16-4. Udkommer 6. maj.

Leksikon over Anden Verdenskrig
Adjunkt ved Institut for Historie og Samfundsforhold på RUC, Claus Bundgård Christensen, er redaktør på det første leksikon om Anden Verdenskrig skrevet på dansk.
Det rummer knap 1.200 opslag og er skrevet af en række danske faghistorikere, baseret på den nyeste internationale forskning. Opslagene dækker hele krigen på land, til vands og i luften fra optakt til afslutning.
Leksikonet har appendiks med kort, opslag om krigsmateriel og større landmilitære formationer samt illustrationstavler med fly- og kampvognssilhuetter.

Claus Bundgård Christensen, red.: Anden Verdenskrig Leksikon. Aschehoug. 494 s., 399 kr. ISBN 87-11.11630-7. Udkommer 17. maj.

Portræt af Jacques Derrida
Den feministiske tænker Hélène Cixous’ portrætbog om dekonstruktionens fader, Jacques Derrida, er kommet i en engelsk oversættelse, så også de ikke fransk-kyndige kan være med. Åndsfælderne Cixous og Derrida voksede op som franske jøder i Algeriet.
Bogen undersøger, hvordan den jødiske arv har påvirket Derridas liv og værk, og trækker på såvel filosofi, livshistorie, betydningen af jødiske ritualer samt fortidige filosoffer og digteres værker.

Hélène Cixous: Portrait of Jacques Derrida as a Young Jewish Saint. Oversat fra fransk af Beverly Bie Brahic. Columbia University Press. 168 s., $27.50. ISBN 0-231-13176-3. Er udkommet.

Sandhed og fortid
I foråret 2002 holdt den analytiske filosof Michael Dummett tre John Dewey-forelæsninger på Columbia University i New York.
Det er disse forelæsninger - The Concept of Truth, Statements About the Past og The Metaphysics of Time - der i Truth and the Past præsenteres i en revideret og udvidet form sammen med to nye essays.
Forord af Akeel Bilgrami.

Michael Dummett: Truth and the Past. Solumbia University Press. 136 s., $ 24.50. ISBN 0-231-13176-3. Er udkommet.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu