Læsetid: 1 min.

Centrum-venstre danner egen tænketank

Centrum-venstre alternativ til den nye borgerlige tænketank er på tegnebrættet
15. maj 2004

Politikere har brug for visioner og indspark fra kvalificerede folk, der tænker uafhængigt af den aktuelle politiske dagsorden.
Sådan lød begrundelsen, da en gruppe borgerlige med historikeren David Gress som primus motor, for nylig stiftede den danske borgerlige-liberale tænketank , CEPOS – Center for politiske studier. Nu har det socialdemokratiske medlem af EU-parlamentet, Helle Thorning-Schmidt, taget initiativ til en tilsvarende tænketank, Progressivt Centrum, for centrum-venstre i dansk politik.
Den 29. Maj mødes godt 200 inviterede personer til en åbningskonference med temaet: Velfærdsstatens udfordringer.
Konferencen åbnes af forhenværende partiformand og statsminister Poul Nyrup Rasmussen (S), den radikale partileder, Marianne Jelved har meldt sig som deltager og det samme har briten Peter Mandelson, medstifrer af den internationale tænketank, Policy Network.
De indledende manøvrer til at danne Progressivt Centrum tages netop som CEPOS er i færd med at finde sponsorer, der vil spytte et par millioner i kassen, så tænketanken kan etablere sig på fast adresse med sekretariat og akademiske medarbejdere. På medlemslisten optræder blandt andre forhenværende statsminister Poul Schlüter (K), forfatteren Helle Stangerup, komponisten Bent Fabricius-Bjerre og professor Ditlev Tamm.
Progressivt Centrum har foreløbig ikke vildere planer end halvårlige konferencer og et debatforum på internettet. Med dannelsen af CEPOS og Progressivt Centrum får Danmark for første gang to ideologisk funderede tænketanke efter internationalt forbillede.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her