Læsetid: 1 min.

Farvel Elvin

21. maj 2004

*En af alle tiders største jazz trommeslagere, amerikanske Elvin Jones, døde tirsdag på et hospital i New Jersey, 76 år gammel. I mere end 50 år residerede han bag diverse trommesæt og blev for yngre trommeslagere et stilikon på sit instrument. Mest berømt er han for sit samspil med Miles Davis i 1950'erne og med en række af John Coltranes orkestre fra 1960 til 1966. Med sidstnævnte indspillede han i 1964 albummet A Love Supreme, der regnes for at være et hovedværk i jazzhistorien.Senere dannede han Elvin Jones’ Jazz Machine og turnerede over hele verden.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu