Læsetid: 1 min.

FOLK

17. maj 2004

Homoseksuelle
* Fra i dag legaliserer Massachusetts som den første delstat i USA ægteskab mellem bøsser og lesbiske. Bush og det kristne højre korser sig; demokraternes præsidentkandidat Kerry vægrer sig ved at kalde det ’ægteskab’, men går ind for ’registreret partnerskab’, hvor parterne fundamentalt har samme rettigheder som lovformeligt viede heteroseksuelle.

Carsten Nilaus Pedersen
* Den danske ambassadør i Dar Es Salaam kunne i går »hverken be- eller afkræfte« over for en dansk tabloidavis, at det hårdt prøvede kronprinsepar er taget på bryllupsrejse i Tanzania. Det er vel indicier nok for ugebladene til at sende et dusin reportere og fotografer med ansvar for kongeligt sladder til Afrika. Lad Mary og Frederik være! De har leveret varen.

Charlataner
* Sagen om en ydmyg, afbalanceret og respekteret nu afdød forskningsbibliotekars store, episke og udspekulerede milliontyveri fra Det Kongelige Biblioteks magasiner begynder i Københavns Byret. Der er afsat syv dage til at få placeret et ansvar og/eller vasket hænder.

Condoleezza Rice
* Præsident George W. Bushs sikkerhedsrådgiver skal denne dag mødes med den palæstinensiske premierminister, Ahmed Qurie, i Berlin. Mon ikke de ikke når frem til noget?

Betty Nansen
* Dette elegante teater på Frederiksberg præsenterer klokken 11 næste sæsons repertoire. Garderoben åbner en time før forestillingen, men ophængning af frakker sker på eget ansvar – med mindre man lægger en femmer. Der forefindes teleslynge.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her