Læsetid: 1 min.

Grass-roman censureres

10. maj 2004

'Nobelpristageren Günter Grass’ roman Bliktrommen fra 1959 er ved en fejl blevet underlagt censur i Ungarn. Forlæggeren havde nemlig sendt det forrige oplag i trykken, hvor det kommunistiske regime krævede, at 20 linjer skulle fjernes. Der beskriver Grass den sovjetiske armés hverdag i Gdansk i Polen. Det rapporteres, at forfatteren finder hændelsen beklagelig, hvilket har fået forlaget til at love at aflevere den korrekte udgave næste gang romanen genudgives, skriver Dagens Nyheter. Bliktrommen, Kat og mus og Hundeår, danner tilsammen Danzigtrilogien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her