Læsetid: 1 min.

Der kan blive trængsel på Antarktis

4. maj 2004

Hvis ikke det globale samfund snart bremser sin afbrænding af fossile brændsler, vil det meste af kloden blive ubeboelig på grund af opvarmning og klimaforstyrrelser. Det mener Tony Blairs videnskabelige chefrådgiver, Sir David King. Sir David sagde forleden ifølge The Independent, at vi nu har bragt atmosfærens CO2-indhold op på samme niveau som for mange millioner år siden, hvor »der ingen is var tilbage på kloden. Antarktis var det bedste sted for pattedyr at leve, og resten af kloden kunne ikke understøtte menneskeligt liv.« Ifølge den ledende regeringsrådgiver »vil vi nå det niveau ved udgangen af dette århundrede,« hvis ikke der gribes ind over for udledningen af CO2.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu