Læsetid: 1 min.

’Lomborg-liste’ er usikker

Økonomerne, der skal udarbejde en prioriteret liste over verdens 10 største udfordringer, er allerede nu usikre på, om det kan lykkes dem at blive enige
24. maj 2004

Otte økonomiske professorer, hentet til København for på konferencen Copenhagen Consensus at lave en prioriteret liste over verdens 10 største udfordringer, kan muligvis slet ikke opnå konsensus. Allerede ved åbningen af konferencen i går, udtrykte Thomas C. Schelling, professor i økonomi på det amerikanske University of Maryland, tvivl herom.
»Det er slet ikke sikkert, at vi kan blive enige,« sagde han.
Schelling fandt det endog meget sandsynligt, at de otte deltagende økonomer vil ende med at have meget forskellige opfattelser af, hvordan listen over udfordringer såsom klimaændringer, uddannelse, korruption, sult osv. skal prioriteres.
»Men det gør heller ikke så meget. Det vil bare betyde, at det viste sig sværere, end vi troede. Og i virkeligheden er jeg slet ikke så interesseret i en endelig liste med et, to, tre… osv. Jeg er meget mere interesseret i, at vi får startet en proces og sat nogle tanker i gang.«
Schelling håber, det vil lykkes at udvikle en metode til at prioritere mellem verdens udfordringer.
På parallel-konferencen Global Conscience distancerede såvel FN’s miljøchef Klaus Töpfer som EU’s miljøkommissær Margot Wallström sig fra ideen om, at verdens store problemer kan rangordnes og løses uafhængigt af hinanden.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her