Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

29. maj 2004


Dansk samarbejde på Venedig Biennale
*Kunstrådet har udvalgt hele fem danske kunstnere til at repræsentere Danmark ved Venedig Biennalen i 2005, der er verdens ældste tilbagevendende kunstudstilling.
Eva Koch, Gitte Villesen, Ann Lislegaard, Peter Land og Joakim Koester arbejder alle med fotografisk eller videoinstallatorisk analyse af virkeligheden og er alle tiltrukket af jeg’et og identiteten i udformningen af deres værker.
Normalt udvælges én enkelt kunstner som repræsentant for et land ved biennalen, men de fem kunstnere skal samarbejde, således at den danske del af udstillingen får en projektagtig karakter.
»Det er ikke meningen, at de skal stå i hvert sit hjørne af pavillonen. De skal lave noget sammen,« siger Anders Kold, der er formand og kurator ved Louisiana ifølge dr.dk. »Alle fem navne er kendt i en international sammenhæng, og så er de gode holdspillere. Men hvordan det danske bidrag helt præcist bliver – det kan man overhovedet ikke forestille sig på nuværende tidspunkt.« msk

På vej til Mars
*Tycho Brahe Planetarium i København har sammen med Sirius Film og en række danske samarbejdspartnere produceret den første danske Imax-film nogensinde. Filmen hedder På vej til Mars og handler om aktuelle missioner på Mars.
Planetariet har længe haft et ønske om at selv at kunne producere denne type film, der vises i kuppelbiografen og giver publikum oplevelsen af at være midt i begivenhederne.
»Vi betragter denne første produktion som en læringsproces, hvor vi er blevet mere opmærksomme på faldgruberne i en Imax-produktion. Vi er nu med vore samarbejdspartnere klædt på til at lave en fuld Imax-produktion,« siger Bjørn Franck Jørgensen, direktør for Planetariet til Ritzau.
Projektet er blevet muligt via en donation fra Villum Kann Rasmussen Fonden, og filmen kan ses af publikum fra 20. juni. msk

Nordisk fokus i Kina
*Når Shanghais Internationale Filmfestival afholdes fra 5.-13. juni vil dansk film nyde stor bevågenhed. Den kinesiske festival, der ligesom festivalerne i Cannes, Berlin og Venedig er kategoriseret som A-filmfestival, har i år et særligt Nordisk Fokus, der skal bane vej for de nordiske film til det store potentielle kinesiske publikum. Festivaldeltagerne vil få lejlighed til at se tre danske film, Okay, At kende sandheden og Wilbur begår selvmord. En mindre dansk delegation bestående af blandt andre instruktøren Nils Malmros og Det Danske Filminstituts administrerende direktør Henning Camre drager med filmene til Kina, hvor de vil deltage i en række arrangementer under festivalen. msk

Kortest muligt
*Velgørenhed via download Den internationale hjælpeorginisation Oxfam har fundet en ny måde at samle penge ind på. Således vil Oxfam fremover sponsorere fildelingstjenesten Big Noise Music, der netop har søsat et velgørenhedsprojekt, hvor ca. en krone af salget fra de downloadede sange vil gå direkte til Oxfam. Kunstnere som Coldplay, Faithless og The Darkness har allerede stillet deres musik til disposition. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her