Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

22. maj 2004


Ud med Det Kongelige
*Det Kongelige Teaters aktuelle og utraditionelle opsætning af En skærsommernatsdrøm er blevet inviteret som gæstespil ved den tyske festival Theater der Welt i Stuttgart næste år. Anders Paulins opsætning af Shakespeares fortælling har skabt røre hos anmeldere og publikum, hvilket har fået teatret til at kalde den for »sæsonens mest udskældte forestilling.«
Hver aften udvandrer en del af publikum fra forestillingen – ligesom en del af skuespillerne gør det i de scener, der kræver, at handlingen flyttes til de nærmeste gader, hvorfra begivenhederne transmitteres direkte tilbage til en stormskærm i teaterrummet. Forestillingen kan ses til den 29. maj på Turbinehallernes Store Scene.
msk

Nordisk Råds Musikpris 2004
*I alt 13 værker fra de fem nordiske lande samt de selvstyrende områder Færøerne, Åland og Grønland skal dyste om Nordisk Råds musikpris 2004. Heraf er også to danske musikalske værker blevet indstillet. Det drejer sig om Anders Nordentofts opera On this Planet og Svend Nielsens Sommerfugledalen, rekviem for kor og orkester, oplyser Nordisk Råd. Vinderen udpeges primo juni i København, og prisen på 350.000 kroner overrækkes den 2. november i forbindelse med Nordisk Råds session i Stockholm. msk

Ny rektor for jysk konservatorium
*Kulturminister Brian Mikkelsen har udnævnt direktør for Helsingborgs Symfoniorkester og Koncerthus, Finn Schumacker, som ny rektor på Det Jyske Musikkonservatorium. Schumacker har en bred erfaring som musiker og underviser samt en bred ledelsesmæssig erfaring fra stillingen som musikchef for Aalborg Symfoniorkester og direktør for Helsingborgs Symfoniorkester og Koncerthus.
Schumacker har desuden været formand for Kulturministeriets uddannelsesråd for Musikkonservatorierne siden 1999. Han tiltræder stillingen snarest muligt. msk

Ny rektor på Odense Teater
*Jens August Wille afløser den 1. august 2005 Lane Lind som rektor for Skuespillerskolen ved Odense Teater. Wille har arbejdet som instruktør på flere teaterscener, ligesom han har været tilknyttet landets tre skuespillerskoler som konsulent, underviser og instruktør. På Odense Teater har Jens August Wille netop forestået mammutforestillingen Vollsmose på teatrets eksperimentalscene, Sukkerkogeriet, sammen med dramatikeren Daniel Wedel. Den 38-årige Wille er blevet ansat for en periode på tre år med mulig forlængelse. Lane Lind har været ansat på den fynske skuespillerskole i 15 år. Hun siger farvel til jobbet for at hellige sig arbejdet som skuespiller, skriver Ritzau. msk

Dylan bliver væk
*Bob Dylans Neverending Tour lægger alligevel ikke vejen forbi Skandinavien i denne ombæring. For nogle måneder siden gav en uofficiel Dylan-hjemmeside ellers liv til rygter om en koncert på dansk grund i løbet af sommeren – nærmere bestemt Ålborg den 28. juli. Informationschef Esben Simonsen fra Aalborg Kultur- og Kongrescenter bekræftede på daværende tidspunkt, at man lå i forhandlinger med Dylan, men at intet endnu var afklaret. Han siger til Gaffa: »Vi var langt inde i forhandlingerne, men så besluttede Dylan sig pludselig til at lade sin sommerturné gå uden om Skandinavien.« Aalborg Kultur- og Kongrescenter håber nu på at lokke Dylan til Ålborg i sommeren 2005. msk

Kortest muligt
*Kostumesalg Aarhus Teater holder i dag kostumesalg i Scala Foyer, hvor mere end 600 artikler fra ekstravagant selskabstøj til hverdagstøj, hatte, parykker og teknisk udstyr sættes til salg. Det foregår fra kl. 10-14. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her