Læsetid: 1 min.

’Penge ikke vigtigst’

Miljøministeren kalder kritisk rapport om regeringens be-sparelser sympatisk men vakkelvorn
18. maj 2004

Uvildig revisionsrapport konkluderer, at regeringens besparelser vil komme til at gøre ondt på naturen.
Miljøminister Hans Christian Schmidt (V) afviser kritikken under henvisning til, at rapporten tager for mange forbehold og fokuserer for ensidigt på penge.
»Det er flot, at der sættes fokus på regeringens miljøpolitik, men penge præger enhver miljødebat, og det har overrasket mig. Penge er ikke det vigtigste, det er naturen og miljøet«, siger miljøministeren.
Ministerens forbehold over for rapporten, der er udarbejdet af revisionsfirmaet Deloitte på initiativ af WWF, baserer sig blandt andet på, at der ikke er klarhed over de langsigtede initiativers omkostninger til f.eks. biodiversitet- og vandrammedirektiver.
»Vi ved endnu ikke, hvad de forskellige tiltag kommer til at koste. Derfor kan man ikke sige, at der ikke er penge nok. Hvis det viser sig, at der kommer til at mangle ressourcer, så er vi naturligvis villige til at afsætte dem. Det er jeg sikker på, vi nok skal kunne finansiere,« siger miljøministeren.
Vædder en flaske rødvin
De radikales miljøordfører, Elsebeth Gerner Nielsen, har ikke meget til overs for ministerens holdning til økonomien:
»Det er naturligvis ministerens forsvar for en kritisk rapport, men selvfølgelig er økonomien interessant. Det viser jo ikke mindst regeringens egne bevillinger til Institut for Miljøvurdering. Hvis Danmark fortsat skal leve op til vores forpligtelser, skal der naturligvis penge til,« siger hun og tilføjer:
»Meningsmålingerne viser, at det kan betale sig at sætte penge af til miljø, så jeg vil godt vædde en falske god rødvin på, at naturen får flere penge på den næste finanslov.«

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her