Læsetid: 2 min.

Prisfejring med attituder

Fredag aften byder heldigvis på andet end Rock’n’Royal. I Amager Bio forsøger hiphop-folket sig endnu en gang med en prisuddeling. Noget tyder på, at tiden endelig er moden
6. maj 2004

Depeche
Er dansk hiphop virkelig voksen og ølvom nok til en selvcelebrerende fest med højt til loftet og priser til såvel undergrunden som pionererne og de virkelig selvfede?
Ikke udpræget, må det erfaringstyngede svar lyde.
Efter blot to år gik arrangørerne Danish HipHop Awards på hængerøven i efteråret. Økonomien holdt ikke til den seneste storstilede fest i april 2003, da nogle hundreder attitudemættede hjemmedrenge med deres opspændte vedhæng kastede håndtegn i Falkoner-Salen på Frederiksberg.
Her hyldede de især Malk de Koijn som årets suveræne hiphop-navn, men salen indhylledes i røg og hamp. Ideen med at bænke det opfarende publikum var ny, og aftenen var ikke blot en smule klodset afviklet, stemningen bar også præg af de lige (u)lovlig ordnede forhold.
Forhåbentlig har det erfarne arrangørteam Primo Entertainment (bl.a. ansvarlige for MC’s Fight Night i Cirkusbygningen) lært af deres forgængeres fodfejl, når der fredag kl. 21 blændes op for den første udgave af Dansk Hip Hop Pris. I hvert fald er det kun V.I.P.-gæsterne – de nominerede og særligt inviterede – på Amager Bios balkon, som skal sidde ned under prisuddelingen, og det er da en start.
Men også det tætpakkede program borger for en jolly good time: Som talkshow-parodierende vært får Simon Jul (DR 2’s Banjos Likørstue, Mujaffa-spillet m.m.) mulighed for at revanchere sin noget rutineprægede performance ved DHHA for 13 måneder siden, og derudover går hele syv rapnavne, to dansetrupper og et dj-show med Static, Noize, Uggerløse og Turkman Souljah på scenen mellem de i alt 17 (!) prisoverrækkelser.
Vinderne er til dels fundet via specialjuryer inden for eksempelvis den kontroversielle graffiti-kategori – i andre har man kunnet udklikke sine favoritter via en internetafstemning, der blev lukket i lørdags.
Musikalsk set og hørt bliver det interessant at tjekke, hvad vestjyden Strøm har at sige på sin længe ventede solodebut, og hvorfor Orgie E og Troo.L.S. føler trang til at gå i udbrud uden resten af Albertslund-mafiaen Suspekt.
At de guldsælgende og mangenominerede Jokeren, L.O.C. og UfoYepha samt opkomlingene Niarn og Pimp-A-Lot så også får taletid, vidner om, at 2004 rent faktisk kunne være året, dansk hiphop bliver bred nok til at fejre sig med store armbevægelser.
Ligegyldig hvad bør en udflugt til Amager Bio – eller evt. en lytter til den direkte transmission på P3 – være at foretrække frem for Rock’n’Royal-aftenen mellem Parkens betonhvælvinge. I hvert fald hvis man er under 35 og endnu ikke abonnerer på hverken Billed-Bladet eller Absolute Music.

*Dansk Hip Hop Pris, fredag aften i Amager Bio, indgang åbnes kl. 20
*www.dhhp.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her