Læsetid: 2 min.

Tøffer Tøffe til EM?

12. maj 2004

Efter AGF’s første anstændige hjemmekamp siden Troels Rasmussen stod på mål, 4-1 over Esbjerg, kunne Stig Tøfting ikke nære sig. På trods af sit utvetydige landsholdsstop oven på VM i 2002, vil Richard Møller Nielsens foretrukne plæneklipper alligevel gerne til EM i Portugal. Det meddelte han i forlængelse af kampen mod vestjyderne.
»Jeg kan ikke tro, at Morten (Olsen, red.) får grund til at satse på en gammel mand som mig. Derfor forventer jeg heller ikke at blive spurgt. Men skulle det ske, er jeg ikke landsforræder. Så mit svar bliver vel positivt,« sagde han til Ekstra Bladet.
Timingen for Tøftings udmelding er belejlig. Dét må man sgu give den tætte terrier, der altså ikke er landsforræder, men gerne hænger ud med diverse rygmærker (og Brian Steen Nielsen). Ikke nok med at assisterende landstræner Keld Bordinggaard var i Århus søndag eftermiddag – udmeldingen kommer blot tre dage før den endelige udtagelse af EM-truppen, og tre dage efter det blev klart, at endnu et Europamesterskab forgylder Danmarks Drenge med 2,3 millioner kroner per mand. Om man får spilletid eller ej.

Kl. 16.10 i dag transmitterer TV 2 fra offentliggørelsen af Olsens udvalgte, og mon ikke Tøfting gør comeback som gardering for den skadede Thomas Gravesen?
Man frygter det. Når spillere – eksempelvis Jes Høgh i 2000 – kan få en slutrundebillet, selv om de er skadede flere steder på én gang, kan andre vel også komme med, selv om de ikke blot giver den en skalle til træning, men også giver dem til modstandere på og uden for banen.
Mod at udtage Tøfting taler også de mange andre midtbanedynamoer, som Danmark har haft det med at fostre de seneste par år. I Gravesens fravær bejler Daniel Jensen, Christian Poulsen og Martin Retov alle til pladsen ved siden Morten Wieghorst på den defensive midtbane.
Især de to førstnævnte har for længst bevist deres berettigelse på landsholdet, så et spagt ønske fra sofaen her skulle være, at de begge bliver foretrukket. Men derfra ved man selvfølgelig aldrig, hvad der sker. Måske definerer de sig – modsat den patriotiske plæneklipper – som landsforræddere og takker pænt nej?

*TV 2 kl. 16.10: EURO 2004 – Landsholdsudtagelsen

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her