Læsetid: 2 min.

Den bedst klædte roligan

30. juni 2004

Spot
At tv-programmer med et royalt islæt eller genudsendelser af sådanne altid figurerer på de hjemlige stationers lister over ugens mest sete udsendelser efter de har været vist, er så sikkert som Amen i kirken. Og slige programmer har der været mange af de forgangne måneder. Ikke mindst det for medierne så bekostelige kronprinsebryllup efterlod gader og stræder øde – på nær selvfølgelig indre by og Fredensborg, hvor hvad der synes at være halvdelen af det danske folk flokkedes for et få et glimt af den ægte være, mens den resterende halvdel sad klinet til skærmen for også at få en bid af den royale bryllupskage.
Efter brylluppet var det prinsegemalens dagelange 70 års fødselsdagsfestligheder, der optog den danske sendeflade. Men så kom EM i fodbold. Og mens hovedparten af den kongelige familie i disse dage opholder sig på Grønland i forbindelse med hjemmestyrets 25 års jubilæum, har man i de seneste par uger kunnet følge prins Joachim og prinsesse Alexandra følge den danske EM-trups nu tilendebragte bestræbelser på at kvalificere sig til finalerunderne. Begge dele har haft stor underholdningsværdi.

Men nu gælder det imidlertid Alexandra, der i EM-regi (parentes bemærket) som så ofte før gjorde sig bedre end husbonden i såvel fremtoning som tale, da hun, iklædt røde gevandter og hjerteformede ørenringe med Dannebrogsflag, som den stilige roligan hun er, lod sig interviewe af tv-sportens udsendte.
For nylig viste TV 2 en portrætudsendelse om prinsessen, og i aften følger DR trop. Om føje tid fylder hun nemlig 40, og i den anledning har hun fået en del af den spalteplads tilbage, hun ellers har måttet vige for Mary.
Eksempelvis pryder hun på bedste modelvis forsiden af det seneste nummer af modemagasinet Costume. Her siger hun om at træde ud af 30’erne: »At fylde 40 år er en milepæl. Jeg tror, man er mere bevidst om, at man ikke er udødelig. Der er mange ting, man skal nå i livet. Nu begynder det ... Det begynder ikke at haste, men jeg reflekterer meget mere nu, end da jeg var 30 år.«
Aftenens udsendelse bærer undertitlen ’Mit hjem er mit slot’ og følger prinsessen på Schackenborg i Møgeltønder, hvor hun og familien opholder sig, når der altså ikke lige er familiefester. Og det er der som bekendt tit.

*Prinsesse Alexandra 40 år. Mit hjem er mit slot. DR 1 kl. 19.00

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her