Læsetid: 1 min.

Bent Jædig død

11. juni 2004

*En af Danmarks betydeligste jazzmusikere, tenorszxofonisten Bent Jædig, er død, 68 år, efter kort tids sygdom. Karrieren begyndte i Danmark, men ret hurtigt rykkede Jædig til udlandet for at få mulighed for at spille den nyeste jazz. Det daværende Vesttyskland var udgangspunktet, og han turnerede over det meste af Europa. I 1959 var jazzmiljøet i Danmark så endelig parat til at tage imod modernisten Jædig, og ganske hurtigt blev han en stilsættende musiker i adskillige bands herunder Radioens Big Band. I 1967 blev han kåret til årets danske jazzmusiker. Bent Jædig var en flittig gæst på Copenhagen Jazz Festival.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu