Læsetid: 2 min.

DBU hygger sig i mande-hørmen

Ligestillingseksper-ter opfordrer DBU til at gøre op med den voldsomme kønsskævhed i organisationens politiske top. DBU afviser konkrete initiativer
21. juni 2004

Ligestillingseksperter mener, at kvindernes ringe repræsentation i DBU, landets største specialforbund, skyldes direkte modstand fra mændene.
»Selvfølgelig ønsker man ikke kvinderne ind. Jeg tror da, at man hygger sig ganske fortræffeligt i mandehørmen,« siger Karen Sjørup, Centerleder i Center for Ligestillingsforskning.
Som påvist i Information sidder der i dag kun kvinder i to af de godt 100 sæder i DBUs politiske top, på trods af, at kvinderne udgør næ-sten 20 procent af DBU’s godt 350.000 medlemmer. DBU’s formand Allan Hansen mener problemet skyldes at kvinderne ikke interesserer sig for det politiske arbejde. Han mener, problemet vil løse sig med tiden.
»Jeg føler mig overbevist om, at interessen langsomt men sikkert vil blive skabt, og at vi vil komme til at se flere kvinder på ledelsesplan i dansk fodbold,« siger Allan Hansen.
»Der er i dag mange kvinder på bestyrelsesposter i vore godt 1.600 klubber. Også på formandsposter. Og det er her, fundamentet skal skabes, så der kan rekrutteres kvinder til udvalgs- og bestyrelsesposter højere oppe i systemet,« siger Allan Hansen.
Karen Sjørup mener problemet løser sig af sig selv.
»Hvis man ønsker at lave det om, skal man gøre en ek-stra indsats. For eksempel opfordre lokalafdelingerne til at indstille både en mand og en kvinde til hver post, og vedtage at mindst 20 procent af medlemmerne i bestyrelsen skal være kvinder og sammensætte den derefter,« siger Karen Sjørup.

Undertrykkelse
Nogle af de få kvinder, der har gjort karriere i DBU fortæller, at de oplever en negativ holdning til kvindefodbold samt, at der bliver reageret anderledes på debatindlæg fra kvinder end fra mænd.
»I DBU, som andre steder hvor mænd er i stærkt overtal, eksisterer der nogle usynlige udelukkelsesmekanismer for kvinder. Fordi de er usynlige, er de så forbandet svære at bevise og bekæmpe. Men det gør dem ikke mindre virkelige,« siger Hanne Bille, forkvinde i Kvindeligt Selskab. Hun mener ikke de effektive undertrykkelsesmekanismer forsvinder af sig selv med tiden.
»Der er et historisk sammenhold blandt mænd i fodboldverdenen, som er med til at give disse kvinder et lavt selvværd i forhold til gruppen. Det får kvinder til at holde igen med at tage ordet og tro på sig selv,« siger Hanne Bille.
Hvis DBU ønsker at gøre noget effektivt ved kønsskævheden skal den store organisation se kritisk på sig selv, påpeger de to kritikere.
»Selvfølgelig skal der laves om på ledelsesstrukturerne, så dette kan indgå i fremtidsvisionerne,«siger Karen Sjørup.
»DBU skal sætte det på dagsordenen, sætte en undersøgelse i gang af det psykiske arbejdsmiljø for kvinder og formulere nogle konkrete tiltag,« siger Hanne Bille.
Allan Hansen, DBU’s formand, afviser at DBU skulle have behov for at få den interne kultur gået efter i sømmene.
»Den proces har været i gang i nogle år. At nogle få vedbliver at postulere, at vi i DBU har en kvindefjendsk kultur og betegner det som jakkesættenes holdeplads, gør ikke historien mere rigtig,« siger Allan Hansen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her