Læsetid: 1 min.

Vi bliver flået

28. juni 2004

*Danskerne betaler i gennemsnit 37 procent mere for mad end andre folk i EU. Det viser en europæisk prissammenligning, hvor Danmark blandt de 25 EU-lande placeres, som det allerdyreste sted at trille rundt i supermarkeder, mens Polen er det billigste. Vi betaler ifølge opgørelsen ekstra meget for især sodavand, chokolade, brød og kornprodukter. Der er flere årsager til den store madregning.: Vi har EU’s højeste moms, og i modsætning til mange andre lande har vi ikke en lavere prisafgift på fødevarer. Dertil kommer, at lønningerne er høje i Danmark. Men det er ifølge Konkurrencestyrelsen ikke hele forklaringen. Den påpeger, at der er for lidt konkurrence på fødevareområdet. Opgørelse på www.dst.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her