Læsetid: 1 min.

Folk

16. juni 2004


James Brown
*Den 71-årige Godfather of Soul har erklæret sig skyldig i vold mod sin hustru, Tomi Rae Brown og skal fremdeles betale en bøde på 1.087 dollar. Hans tilståelse får ingen konsekvenser for en benådning, som han modtog sidste år oven på syv domme i løbet af en ti-årig periode. De fleste af hans lovovertrædelser inkluderede våben – men den slags har man jo altid liggende i handskerummet.

James Joyce
*Præcis i dag er 100-årsdagen for den dag, hvor den irske kultforfatters for nogle util- og for andre uforgængelige moderne klassiker Ulysses foregår. Samtidig indleder husarer en fem måneder lang festival i Dublin under titlen Rejoyce 2004.

Alicia Keyes
*Det kønne, klaverspillende amerikanske R&B-nips giver i aften koncert på Poul Reumerts gamle tumleplads, Det kgl. Teater. Sædvanligvis er rytmisk musik ikke salonfæhigt i de gemakker, men Keyes' ’kunstneriske evner retfærdiggør et brud med traditionerne’, hedder det prøvende i en pressemeddelelse så nervøs som velour.

Alexander Mostovoi
*Denne erfarne midbanespiller på det russiske landshold er blevet bedt om at pakke sydfrugterne og forlade den russiske EM-lejr efter en kontrovers med den russiske træner Yartsev. Mostovoi langede efter nederlaget til Spanien ud efter trænerens metoder og sagde til en spansk radiostation, at holdet nok ikke kunne gå videre.

Dronning Margrethe
*Hvis der er noget, der aldrig har skadet, så er det en god, fuldfed ’deaktiveringsceremoni’ med hele svineriet, ikke sandt? En sådan finder sted forud for luknin-gen af NATO-hovedkvarteret i Karup.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her