Læsetid: 1 min.

Forsvarsforlig er næsten på plads

Regeringen og oppositionen står til at opnå enighed om forsvarsforlig
9. juni 2004

Svend Aage Jensbys exit ser ud til at have banet vejen for et bredt forsvarsforlig.
Allerede torsdag regner parterne med at kunne trykke hinanden i hænderne og klappe hinanden på skuldrene over vedtagelsen af den størst omlægning af det danske forsvar i 50 år.
Socialdemokraternes hovedforhandler Jan Trøjborg er meget optimistisk:
»Jeg tror på det. Der bliver vist vilje fra alle sider, og forhandlingerne er konstruktive og fremadrettede selvom der stadig er knaster,« siger han.
Den garvede socialdemokratiske eks. Minister roser da også den nyudnævnte Forsvarsminister Søren Gade:
»Ministeren har en imødekommende facon, og der er tillid og god kemi imellem parterne. Den nye forsvarsminister tør også både at handle og forhandle, og det er helt nødvendigt i så svære forhandlinger,« siger Jan Trøjborg.
Socialdemokraterne har gennem hele forløbet kørt parløb med De Radikale, og her har samarbejdet været forbilledligt, lyder det fra Trøjborg.
Forsvarsminister Søren Gade er også optimistisk. Han regner med at nå et bredt fem-årigt forsvarsforlig i denne eller næste uge:
»Forsvaret får forhåbentlig snart et bredt politisk forlig for årerne 2005-2009 efter en god og fordragelig tone under forhandlingerne mellem regeringen, Socialdemokraterne, De Radikale, Kristendemokraterne og Dansk Folkeparti,« siger Søren Gade.
I dag mødes parterne igen til forhandlinger. De knaster, der skal høvles af er spørgsmålene om værnepligt, hjemmeværn og køb af tre nye Viking-ubåde til cirka fire milliarder kroner.

S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her