Læsetid: 2 min.

Det ligger til Frankrig og Kroatien

21. juni 2004

Spot
Hvis man absolut skal tilbringe af en årets længste aftener inden døre, og hvis man absolut skal udsættes for mediepåvirkning, så er der for mig kun et valg – hvilket vil sige, der intet valg er. Det igangværende EM i fodbold er ved at spille sig ind i historiebøgerne som en af de bedste turneringer meget længe. Det foreløbige højdepunkt kom lørdag aften, hvor Holland kom foran 2-0. Kampen endte 3-2 til Tjekkiet. Bag den udvikling ligger en utilgivelig Hollandsk disposition. Holdet ændrede sin offensive taktik for at forsvare føringen. Og dermed blev Tjekkiet lukket afgørende ind i kampen. Ved stillingen 2-2 forsøgte Holland, med en vis succes, at vende tilbage til det offensive spil, men det tjekkiske hold havde både moral og held til at sætte det sidste mål ind.
Dermed er Holland i alvorlig fare for at ryge ud af turneringen – og tyskerne kan hente tre point mod tjekkerne, der er videre og ikke har det store at spille for. Gode Holland ud. Småtriste Tyskland videre.

Søndag gik turneringen så småt over i sin anden fase. Bortset fra at Tjekkiet lørdag var videre, og at Bulgarien og Rusland ude, så slås alle resterende hold om at kvalificerede sig til knald og fald-kampene efter gruppespillet. De sidste to opgør i hver gruppe spilles simultant for at undgå fifleri, hvilket betyder, at vi kan zappe mellem to kampe og dermed selv redigere mod den optimale spænding.
Storyboardet ser således ud i aften: Vinderen af England – Kroatien går videre. Begge hold har gjort det flot mod Frankrig, der i den anden mere forudsigelige kamp møder Schweiz. Frankrig vinder den kamp og slutter på syv point som gruppevinder. Men hvad hvis Kroatien og England spiller uafgjort? Så er England videre. Det lyder som en gave for England at kunne lukrere på 0-0, men devisen efter kampen mellem Holland og Tjekkiet er at spekulationsbold straffes. Foreløbig har EM vist sig som turneringen hvor de gode offensive hold kan dirke de stærke forsvar op. Jeg tror England spiller afventende i aften. Og så ligger det til Kroatien.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her