Læsetid: 2 min.

Mænd stadig de bedst lønnede

Mænd tjener fortsat op mod en femtedel mere end kvinder, uanset hvordan man opgør lønnen, viser ny analyse fra Socialforsknings-instituttet
23. juni 2004

Mændt tjener mærkbart mere end kvinder – de får mellem 12 og 19 procent mere i løn.
Det fremgår af en ny analyse af lønforskelle i Danmark, som Socialforskningsinstituttet (SFI) har lavet for Beskæftigelsesministeriet.
Det er lige meget, hvordan man opgør lønnen – i forhold til det antal timer, der står på ansættelseskontrakten, eller i forhold til det antal timer, den enkelte er på arbejde. Resultatet er det samme, konkluderer SFI. En del af forklaringen på, at kvinder tjener mindre end mænd, er et lavere uddannelsesniveau, mindre erhvervserfaring, flere ansættelser i den kommunale sektor, i deltidsjob og i laverelønnede job som f.eks. omsorgsarbejde.
»Eftersom kvindernes uddannelsesniveau og erhvervserfaring er ved at indhente mændenes, kan vi forvente, at kvinderne efterhånden vil komme til at besætte en del af de samme arbejdsfunktioner som mændene. Dermed vil lønforskellen formentlig blive mindre,« siger forsker, cand.oecon Mette Deding, som har lavet analysen.
»Men i perioden 1997-2001 har der dog uændret været fire gange så stor en andel af mændene som af kvinderne, der havde lederstillinger. Så en helt ligelig fordeling på de forskellige arbejdsfunktioner får vi ikke i nærmeste fremtid.«
Undersøgelsen er baseret på registeroplysninger fra Danmarks Statistik på omkring en million lønmodtagere i alderen 25-59 år i perioden fra 1997 til 2001.

Mere fravær
Især i den kommunale sektor, men også i den private, har det negativ effekt på lønnen, hvis man holder børnepasningsorlov. Og netop barsels- og børnepasningsorlov samt barnets første sygedag er den primære årsag til, at kvinder har et større fravær end mænd.
Men det større fravær er dog ikke en forklaring alene. Tungest vejer de øvrige forhold.
En væsentlig faktor bag lønforskellen på det samlede arbejdsmarked er, at mænd og kvinder arbejder i forskellige sektorer.
Således er der en overvægt af kvinder i den gennemsnitligt lavtlønnede kommunale sektor, mens der er en større andel af mænd i den private og statslige sektor – hvor lønnen er højere.
Ser man på lønforskellene inden for den private, den statslige og den kommunale sektor, findes de samme hovedforklaringer på lønforskellene som for hele arbejdsmarkedet.
Forskellen mellem de tre sektorer findes primært i betydningen af deltidsarbejde og børnepasningsorlov.
I den kommunale sektor bidrager disse faktorer til at forklare løngabet, og det gør de også – i mindre grad – i den private.
I staten derimod har deltidsarbejde kun lille betydning og børnepasningsorlov ingen betydning.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her