Læsetid: 2 min.

Multi-kunstneren

18. juni 2004

Spot
Det er klart, at alt ikke kan dreje sig om fodbold i disse tider. Og selv om Danmark spiller en af de vigtigste kampe i flere år netop i aften, findes der incitamenter til at sætte videoen til at gemme kampen til senere. Se blot på DR2 – den kloge. Midt i fodboldkampen (gudhjælpemig) er der mulighed for at få et unikt indblik i en af landets store nulevende kunstnere i kunster-programserien Spot (et navn tyvstjålet fra nærværende spalte). Der er naturligvis tale om multitalentet (som der står i programomtalen) Pernille Højmark. Kendt fra Taxa og som den stærke rolle som kommunistisk alenemor Krøniken. Sideløbende med denne karriere – nonchalent med venstrehånd – er hun den altoverskyggende frontfigur i succesbandet Sweethearts, der netop nu er ude med et af deres største eksperimenter til dato. Bandet fik den geniale idé at indspille gamle Grand Prix-hits i et festligt dansabelt optempo. Det er set før at genindspille gamle slagere, men næsten aldrig gamle Grand Prix-hits. Og hvilken perlerække. Alle de vigtige er der:

Det stærkt ombruste hit Alt Det Som Ingen ser, og så selvfølgelig sikre successer som Video Video, Danse i Måneskin og Hallo Hallo. Hits der manisk insisterer på at være festlige og er sikre succeser til enhver fest med frådende singlepiger-/damer i begyndelsen af trediverne. Efter et par timer med Bacardi breezer, overstyret bas og Sweethearts på repeat kan sådan en aften kun blive en succes – for hele opgangen og det efterfølgende diskotek. Pladen har dog også levnet plads til mindre kendte og mere tænksomme eksistentielle Grand Prix-hits som Djengis Khan og De Fede Tider (numre jeg ikke umiddelbart kan genkalde mig, men det lyder lovende.)
En halv time på Danmarks kloge kanal rækker næppe til at omfavne det evigt unge multitalent, der et sted i programmet omtaler sig selv som »et sammensurium af mange ting, modsætningsfyldt og larmende, men også tavs.«
Man kan selvfølgelig også vælge at sætte videoen til at tage Pernille Højmark op på bånd, og gennem programmet til en sen aftenkaffe. Bastone-kiks og grøn the vil være en glimrende blanding.

*DR2, kl 18.30; SPOT – Pernille Højmark

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her