Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

30. juni 2004


Kvinder stiller skarpt
*I anledning af Dannerhusets 25 års jubilæumsfestival i år arrangeres fotoudstillingen Kvinder stiller skarpt, der har til formål at vise 25 års kvindeliv i Danmark, set fra et kvindeperspektiv. For at illustrere et så mangfoldigt syn på kvindelivet som muligt, har man valgt at indsamle lige så mange fotografier som antal dage Dannerhuset har eksisteret i dets nuværende form. Det vil sige 9.131 fotografier taget af kvinder i Danmark gennem de sidste 25 år. De eneste krav til fotografierne er, at der ikke må optræde mænd på billederne og at de skal være taget af kvinder i Danmark, i periode fra 2. november 1979 og frem til i dag. Bidrag til udstillingen skal være indsendt senest 1. september.
Udstillingen vil blive vist i Dannerhuset i Nansensgade i København fra 2. november til 2. december og indgår i en omfattende kulturfestival for kvinder i forbindelse med jubilæet. www.dannerhuset.dk msk

Teater til tossekassen
*Østre Gasværk har med tiltaget ’Teater til tossekassen’ trådt nye veje i dansk teaterliv. I denne uge udkommer Nikolaj Cederholms publikumssucces på teatret, SIMON, på video og dvd. Udover selve forestillingen byder nyudgivelsen på bonusmateriale, der blandt andet indeholder et kig bag kulisserne og historiske glimt med virkelighedens Simon i hans velmagtsdage.
»’Simon’ er en meget visuel og musikalsk forestilling, der egner sig utrolig godt til sådan en produktion. Derfor er dette tiltag relevant. Udgivelsen hverken kan eller skal erstatte teateroplevelsen, men den er et godt supplement og kan den være med til at åbne et nye marked, er det fint,« siger teaterchef Lars Kaalund. msk

Radioudsendelser skal bedømmes
*Ligesom Danmarks Radio har et panel af tv-seere, der vurderer kvaliteten af udvalgte programmer, skal nu også radiolytterne forholde sig kritisk til programfladen. Derfor efterlyser DR nu lyttere, der vil deltage i DR Panelet, der blev oprettet i foråret 2003.
Omkring 30.000 seere er allerede med i panelet og giver på internettet deres mening til kende om DRs programmer. Medieforsker Flemming Hedegaard Larsen fra DR TV-Medieforskningen forventer, at panelet når op på 40.000 deltagere. Målet er at højne kvaliteten i radio- og tv-udsendelser.msk

Dansk designercafé
*Med en vision om at koble mad, design og danskhed i ét og samme koncept har Dansk Design Center i København i samarbejde med en række designere skabt helt nye rammer for designcentrets café – et koncept man har valgt at kalde ’Dansk’. Ideen bag konceptet er, at cafeen hvert andet år redesignes ud fra udvalgte designeres fortolkning af begrebet dansk.
’Dansk’ 01 er således skabt i samarbejde med møbeldesigngruppen Remove, tekstildesigner Tina Ratzer, designer Ingrid Unsold og keramikerduoen Claydies.
’Dansk’ 01, der netop er åbnet på Dansk Design Center, løber frem til juni 2006, hvor ’Dansk’ 02 tager over med nye ideer, muligheder og design.
msk

Gæst nr. 100.000 på AroS
*I går fik AroS Aarhus Kunstmuseum besøg af sin gæst nr. 100.000 siden åbningen den 8. april i år. Dermed har ARoS fastholdt den massive tilgang, som det nye kunstmuseum har haft på publikum siden starten.
ARoS viser netop nu sin første store særudstilling POP CLASSICS med hovedværker fra den amerikanske popkunst.
Gæst nr. 100.000 blev fejret med et gavekort på et weekendophold for to til London til en værdi af 5.000 kroner.msk

Jazz på Statens Museum for Kunst
*I anledning af Copenhagen Jazz Festival rykker en række jazzmusikere i juli måned ind på Statens Museum for Kunsts Scene. Der indledes den 2. juli kl. 15 med Beijbom/Kroner Big Band med Marcelo Nisinman & Diana Nuñez. Den 4. og 9. juli kl. 15 er der koncert med Yul Anderson, den 7. juli kl. 17 spiller Svare/Thoroddsen Duo. Jacob Fischer/Mads Winding Duo runder af den 8. juli kl. 15. Billetter via Copenhagen Jazz Festival eller BilletNet. Den 7. juli dog blot almindelige museumsentré. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her