Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

3. juni 2004


’Fahrenheit 9/11’ vises i USA
*Den vel nok mest omdiskuterede film lige nu, Michael Moores Fahrenheit 9/11, ventes at få premiere i USA 25. juni. Dermed synes Moores problemer med at få filmen distribueret efter at Walt Disney afviste at sende filmen rundt til de amerikanske biografer, løst. Det er Bob Weinstein og broderen Harvey, der sammen leder Disney-selskabet Miramax, som har besluttet at købe rettighederne til filmen af egen lomme. De har nu stiftet et selskab, der kan distribuere den stærkt Bush-kritiske film, der vandt De Gyldne Palmer i Cannes. msk

Københavns fremtid
*Som en kommentar til Christianiaudvalgets konkurrence om Christianias fremtid i efteråret 2003 udskrev udstillingsstedet INK, institut for nutidskunst, der er drevet af billedkunstnerne Claus Andersen, Frans Jacobi og Lars Bent Petersen, en konkurrence om Københavns fremtid. Her inviterede INK en række billedkunstnere og arkitekter samt hele Christianias befolkning til at komme med bud på det fremtidige København, der efter INK’s overbevisning er ved at udvikle sig til en lukket by uden plads til almindelige mennesker.
INK efterspurgte vilde ideer, utopiske forestillinger og vanvittige visioner om en solidarisk by med plads til de hjemløse, et multikulturelt samfund, den
intelligente bolig og ånden i byens maskine.
Nu udstilles de indkomne forslag på institut for nutidskunst, Njalsgade 21H, 3 sal med deltagelse af blandt andre Merete Ahnfeldt-Mollerup, Biba Fibiger, Christian Scmidt Rasmussen og Katrine Dirckinck-Holmfeld. Fra 5. juni-3. juli.
www.institutfornutidskunst.net msk

Air America i vanskeligheder
*Den amerikanske komiker og politiske satiriker, Al Franken, der er vært på det liberale modsvar til de konservative radio talkshows i USA, Air America, har indvilliget i at arbejde ulønnet for at hjælpe programmet gennem dets alvorlige økonomiske vanskeligheder.
Air America blev lanceret for to måneder siden som en demokratvenlig zone, der skulle udfordre Rush Limbaugh og de andre konservative radioværter, der dominerer den amerikanske æter.
Men processen har været kaotisk. Til stor moro for de konservative. Fem medlemmer af ledelsen har forladt Air America, og programmet er blevet taget af æteren på to vigtige stationer. I april løb Air Americatør for penge, og Frankens beslutning om at blive »ufrivillig investor« tyder på, at Air Americas finansielle krise langt fra er ovre, skriver Independent.
»Vi har haft en dårlig ledelse, og så fik vi en god ledelse,« sagde Franken for nylig til New York Times. »Men det er stadig lidt uklart for mig, hvem der har kommandoen.«
Ikke desto mindre tyder noget på, at talkshowet når bredt ud, når det endelig går i luften.
I New York, er Franken således på niveau med ærkefjenden Limbaugh i lytterandele under deres respektive middagsudsendelser. msk

Tegnefilmsmarked i Kolding
*Når Europas største marked for tegnefilm, Cartoon Forum, åbner i september 2005 bliver det med Kolding som vært. Her vil producenterne præsentere deres ideer og produktioner for de europæiske tv-stationer og andre potentielle investorer. Cartoon Forum vil ligeledes byde på en række offentlige arrangementer såsom workshops, filmforevisninger og udstillinger for børn og voksne.
Cartoon Forum i Kolding støttes af kulturminister Brian Mikkelsen med 500.000 kroner, der kommer fra ministeriets provinspulje.
Cartoon Forum afvikles hvert år et nyt sted i Europa. I år foregår det i Santiago de Compostela i Spanien. msk

Tivoli vil kun hedde Tivoli
*Tiden er løbet fra det 161 år gamle navn A/S Kjøbenhavns Sommer-Tivoli. Det mener Tivoli, der fremover kun vil hedde Tivoli A/S. Forslaget til navneændringen behandles på selskabets generalforsamling 15. juni, skriver Ritzau.
Ifølge Tivoli-direktør Lars Liebst dækker ønsket om et mere tidssvarende navn over, at Tivoli nu ikke længere kun er et sommertivoli, men også holder åbent i julemåneden. Desuden har Kjøbenhavns Sommer-Tivoli aldrig heddet andet end Tivoli i folkemunde. msk

Kortest muligt
*Roskilde Festival Canadiske Avril Lavigne bliver et af hovednavnene på årets Roskilde Festival, oplyser festivalen. Også danske Love Shop har meldt deres ankomst.
*Svenske sommerkoncerter Svenske Bo Kaspers Orkester har netop bekræftet, at de giver to koncerter i Danmark i løbet af sommeren. Det sker på Train i Århus 20. august kl. 21.30 og Store Vega i København 21. august kl. 20. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her