Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

23. juni 2004


Love Shop holder pause
*Den danske trio Love Shop har besluttet at holde en pause, og giver deres foreløbigt sidste koncert på den kommende Roskilde Festival. »Vi vil give publikum en chance for at hvile ører og hjerter, hvorefter vi forhåbentlig kan mødes igen med fornyet energi og inspiration,« lyder afskedssaluten på Lovehop.dk, der er underskrevet af Jens Unmack, Henrik Hall og Hilmar Hassig. Loveshop har beriget det danske musiklandskab i 14 år. Senest med opsamlingsalbummet Sendt fra himlen 1990-2004 og liveudspillet Copenhagen Screaming!, der er resultatet af bandets miniturné af samme navn fra efteråret 2003. msk

Kritikerpris til Erik Clausen
*Filminstruktøren Erik Clausen er blevet hædret med den internationale filmkritikersammenslutnings FIPRESCI-pris i forbindelse med afslutningen på Taormina Film Festival i Italien.
Clausen fik prisen for sin seneste spillefilm, Villa Paranoia, med sin »bevægende og humoristiske beskrivelse af menneskelige relationer, fortalt originalt og overraskende i en fin balance mellem tematisk kompleksitet og en klar visuel stil,« som det lød af juryens motivering. msk

Kaj Munks efterladte papirer
*Aalborg Universitet forsøger at rejse 1,5 millioner kroner fra private fonde, som Kaj Munks arvinger forlanger for digterpræstens efterladte papirer. Prisen er fastsat efter en vurdering hos Bruun Rasmussen Auktioner, oplyser Arnth Jørgensen, der er formand for bestyrelsen for Kaj Munks Forfatterrettigheder, til Kristeligt Dagblad. Universitetet har de sidste fire år arbejdet på etableringen af et forskningscenter for Kaj Munk, men sagen er trukket i langdrag, fordi arvingerne først nu har fået registreret de hidtil uudforskede papirer, som Kaj Munk efterlod sig i Vedersø Præstegård. Såfremt det ikke lykkes for Aalborg Universitet at finansiere købet, vil samlingen formentlig blive udbudt på auktion hos Bruun Rasmussen Auktioner, siger Arnth Jørgensen. msk

Louisiana Red Dress Concert
*Har man endnu ikke besluttet sig for, hvor man skal fejre Sankthans, er urpremieren på det musikalske performance-projekt, Louisiana Red Dress Concert, på kunstmuseet Louisianaet et muligt bud. Her vil den svenske sangerinde Lena Willemark give udendørskoncert akkompagneret af Københavns drengekor og trompetisten Palle Mikkelborg. Lena Willemark vil være iført en rød kjole, der er 20 meter i diameter og har 238 lommer, der kan rumme publikum og de 91 sangere fra drengekoret. Det er den koreansk-finske designer Aamu Song, der har lavet kjolen af 550 meter stof. Den vejer intet mindre end tre ton, og vil være nystrøget, når den kl. 20 er klar til at tage imod publikum. Koncerten varer en time, og der er fri entre. Troels Kløvedal holder båltale kl. 21.15 og museets udstillinger vil i dagens anledning holde åbnet til kl. 23.msk

Galleri for digitalprint
*På Nørrebro er landets første galleri for originale digitalprint under opstart. Her kan man købe reproduktioner af værker i begrænset oplag på enten papir, tekstil eller fremkaldt som fotografi. Kunstfarten udnytter den nyeste digitale teknologi til at opnå større samarbejde mellem kunstneren og brugeren. Galleriet slår dørene på Ahornsgade 25 op 28. juni. www.kunstfarten.dk msk

Kortest muligt
*Årets filmproducer Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen, hædres torsdag som årets filmproducer på Cinema Expo, der afholdes i Amsterdam. Cinema Expo er et arrangement for branchefolk, der ventes at samle mere end 1.200 deltagere.
*Grønlandsk kulturpris Den 79-årige politiske kommentator, Jørgen Fleischer, der er tidligere redaktør af avisen AG/Grønlandsposten, modtog mandag Den Grønlandske Kulturpris. Prisen uddeles hvert år af Hjemmestyret på Grønlands Nationaldag til en person, der har ydet en ekstraordinær indsats for det kulturelle liv i landet. msk

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu