Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

22. juni 2004


Fyn får nyt filmstudie
*Filmmanden Thomas Kristensen har etableret et nyt filmstudie i landsbyen Fjællebroen ved Faaborg. I mange år har den 2.600 kvadratmeter store bygning, der nu danner ramme om firmaet Film på Fyn ApS, huset en maskinfabrik, men i morgen begynder de første filmoptagelser på stedet. Det er instruktøren Henning Carlsen, der har valgt at benytte sig af de nye faciliteter til at optage en række scener til sin kommende spillefilm, Springet. Film Fyn ApS har en tydelig henvisning til den regionale filmfond FilmFyn, som blandt andet er økonomisk involveret i Henning Carlsens film, men er ellers et selvstændigt firma, der ikke indgår i konstruktionen bag filmfonden. »Jeg har fulgt med i hele FilmFyn-projektet og i lang tid kørt området tyndt i håb om at finde en bygning, der kunne omdannes til et studie. Og jeg kunne næppe finde et bedre sted og bedre lokaliteter,« siger Thomas Kristensen til Ritzau. Erik Crone, direktør for FilmFyn I/S hilser det nyetablerede filmstudie velkomment: »Filmoptagelser er meget kapitalkrævende. Når der nu både kan optages on location og i et studie, giver det en besparelse og forlænger samtidig filmens liv med mulighed for yderligere omsætning her på Sydfyn.« Studiet, der endnu ikke er helt færdigindrettet, men fuldt funktionsdygtigt, står også til rådighed for produktioner, som etableres uden om FilmFyn. msk

Kristne superstjerner søges
*Den amerikanske tv-kanal Trinity Broadcasting Network lancerer nu en kristen pendant til realityserien Idols med titlen Gifted. Jagten på en kristen superstjerne sættes ind til oktober, men allerede i løbet af sommeren vil tv-kanalens tourbus køre rundt til auditions over hele USA. Herefter flyves de 24 finalister til Hollywood, hvor de skal dyste om vindertitlen. Sangene skal have et kristent budskab. »Det er vores mål at flette Guds budskab ind i popkulturen, samtidig med at vi beholder de værdier, som vi som kristne sætter højest,« siger Philips McIntyre, talsmand for tv-kanalen, til AP. Trinity Broadcasting Networks udsendelser kan ses af 70 millioner amerikanske husstande, og producenterne spår, at serien vil blive en stor succes.0msk

Århusiansk bogfest
*Når Bog & idé International Bogfest den 27. september inviterer indenfor i teatersalen i Tivoli Friheden i Århus, er det den første af i alt fem aftener, hvor en lang række forfattere vil gå på scenen. Navne som Isabel Allende, Susan Moody Donaldson, Jonathan Coe og DBC Pierre har tidligere været offentliggjort som deltagere på festivalen, men nu er også norske forfattere som Ari Behn og Dag Solstad, svenske Bodil Malmsten, skotske Denise Mina samt Tage Skou-Hansen, Pia Tafdrup og Michael Larsen kommet til.
Billetter hos Bog & idé samt på Billetnet. msk

Lav film i sommerferien
*Skoleferiens syv uger kan synes lange. Derfor inviterer Cinematekets interaktive filmstudie, FILM-X, børn og unge til at lave filmiske adspredelser i sommerferien. Det sker i dagene 22.-27. og 29-30. juni samt 1.-2. og 5.-9. juli. Produktionen af filmene foregår i samarbejde på filmhold. Processen tager godt to timer, hvorefter børnene får den færdige film med hjem på cd-rom. De 6-12-årige skal ledsages af voksne. Læs mere på www.dfi.dk. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her