Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

12. juni 2004


Baghjul til Egern DD
*Godt nyt til alle med smag for humor og afsky for dårlig smag: Erann DD’s gavesang til Frederik & Mary topper ikke længere den danske singlehitliste. Det gør i stedet det dopinginficerede cykelhold, Team Easy On, med deres selvbetitlede slagsang. Den har på et par uger solgt til platinstatus, altså 8.000 eksemplarer. Som ekstranummer på maxisinglen finder man i øvrigt hyggepianisten Henrik Solgårds ode til selvsamme kronprinsepar. Sangen hedder »Henrik Solgård (Henrik Solgårds tillykkesang til Frederik og Mary ved deres bryllup maj 2004)«, men forkortes som regel til det mere mundrette »Henrik Solgård«. Om succesen udtaler den ekvilibristiske tangenttæmmer fra DR2’s Drengene fra Angora: »’Henrik Solgård’ er meget, meget bedre end Egern DD’s bryllupssang, som er noget lort«. -rusk

Morten Grunwald forlader fagudvalg
*Skuespilleren og teatermanden Morten Grunwald har valgt at stoppe som medlem af Kunststyrelsens fagudvalg for teater med udgangen af juni. I et brev til kulturminister Brian Mikkelsen skriver Grunwald ifølge Ritzau, at han efter et halvt år i udvalget må konkludere, at »det ikke har været mig muligt at finde den – for mig selv – meningsfulde medvirken i det omfattende og for så vidt spændende arbejde.«
I brevet hedder det videre: »Jeg må erkende, at jeg ikke besidder den politiske evne, som jeg mener, er en forudsætning i det konsensus-søgende arbejde, som skal gennemføres.«msk

En ringe trøst
*Den engelske rockgruppe Deep Purple skulle have været ét af hovednavnene på årets Midtfyns Festival. Men sådan skulle det som bekendt ikke gå. I stedet giver Deep Purple en koncert den 26. juni i Ringsted Kongrescenter, der ifølge arrangørerne bliver bandets eneste koncert i Danmark i denne ombæring.
Koncertsalen har plads til 1.300 mennesker. Billetsalget startede i går via BilletNet, og publikum, som kan dokumentere, at de har billet til både Midtfyns Festival og til koncerten i Ringsted, vil ved indgangen få udbetalt 50 kr. – som plaster på såret.msk

Victor Borges Musikpris
*To unge musikere har modtaget Victor Borges Musikpris på hver 100.000 kroner.
Prisen for 2003 tilfaldt violinisten Philippe Skow, mens dette års pris gik til pianisten Tanja Zapolski. Victor Borges Musikfond blev etableret i 1985 til minde om Victor Borges forældre, som begge var musikere. Prisen gives til unge, begavede musiktalenter i Skandinavien.
Prisoverrækkelsen fandt sted ved en ceremoni i Det Kongelige Teater, og dermed har i alt 15 musikere modtaget den pris.
msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her