Læsetid: 1 min.

Pölse- snak

22. juni 2004

Spot
For at tyvstjæle fodboldkommentator Henrik Linigers vise ord fra optakten til Danmark-Bulgarien i fredags, så har opgøret mod Sverige »aldrig været tættere på end nu«. Det er en noget nær uudtømmelig sandhed, der først bliver misvisende i det øjeblik, nabobraget fløjtes i gang. Så er det bare.
Men indtil klokken 20.45 i aften kan tiden snildt gå med spekulation i startopstillinger, hemmelige svenskervåben, tabloide krigserklæringer og hvorfor fanden Zlatan Ibrahimovic’ bosniske far og kroatiske mor ikke slog sig ned på den rigtige side af Sundet i stedet.
Bekymringerne – og hysteriet – er heldigvis gengældt, hvilket et par besøg på de svenske tidningars hjemmesider til fulde bekræfter.

Hos Expressen bruger de eksempelvis mange kræfter på de danske fløjspillere, Martin Jørgensen og Jesper Grønkjær. Alligevel lyder en overskrift:
»Kantspelarna största hoten – men glöm inte pölsevagnen«.
Forklaringen skal findes i det fastfood-devise, der er opstillet ved siden af danskerlejrens træningsanlæg i portugisiske Portimão.
»Men bedst af alt er dog pølsevognen, korvvagen, på parkeringspladsen. Da jeg passerede den efter danskernes træning forleden, stod Martin Jørgensen og Thomas Helveg og tyggede på hver sin korv. Som om det var den naturligste ting i verden. Jeg tror ikke, det var en tilfældighed, at den stod der. Lige så lidt, som det er en tilfældighed, at stemningen blandt danskerne er så afslappet,« funderer journalist Jonas Esbjörnsson.

Dagens Nyheter er travlt optaget af tilfældet Thomas Gravesen. Hans uortodoske energi kan godt risikere at give svenskerne problemer, vurderer den tidligere Lyngby-træner, Benny Lennartson, som under EM agerer »danskspion« for Sveriges landstræner, gemytlige Tommy Söderberg.
Lennartson:
»Gravesen er næsten overaktiv. Det er sådan en indpisker ethvert hold drømmer om.«
»Det gælder om ikke at blive provokeret af hans væremåde,« tilføjer spionen og medgiver Morten Olsen, at Thomas Gravesen hører til blandt de bedste i Europa.
Han har aldrig været tættere på at skulle leve op til de flotte ord end netop ... nu!

*DR 1 kl. 20.45: Danmark-Sverige

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her