Læsetid: 1 min.

Det sagde han ikke! - del II

15. juni 2004

Spot
Det er sjældent, man som journalist virkelig føler sig læst. Men i marts måned faldt responsen i kaskader. Fra læsere, kolleger og sågar familiemedlemmer. Alt sammen på grund af en sølle enspalter i dette klummerum.
Emnet var sportskommentatorer og de sublimerede perversiteter, der strømmer ud af deres løbsk løbende læber.
Som det fremgik, dyrker min gode ven og jeg disse væsner og deres ikke altid lige selvkritiske udbrud. Min mobiltelefons inbox bugner således med eksempler på fortalelser. Alle afsendt af min ven, der fra sin tyndslidte sofa holder fingrene fra slik og cigaretter ved at SMS’s løs.

Denne dags klumme vil dog ikke svælge videre i kommentatorernes helkiksere, men derimod i fodboldspillernes. Deres verbale vildskud indtræffer som regel, når de ikke har en kliché parat, eller når de forvirres.
Nedenstående sekvens indtraf i efteråret, da daværende AaB-spiller Michael Silberbauer var på besøg i TV3’s Onside-studie. Sammen med værten Jakob Kjeldberg præsterede midtbanedynamoen en avanceret ordleg. Da vi kommer ind i samtalen, har de to talt lidt om modet til at satse offensivt i AaB:
»Det kræver altså, at man turder?« opsummerer Kjeldberg.
Silberbauers flakkende øjne bærer præg af, at han godt ved, interviewerens spørgsmål fejler noget. Alligevel falder han i:
»Ja, man skal tør.«
Spillerne kan dog sagtens selv. I forbindelse med VM-kvalifikationen forrige år kommenterede Flemming Povlsen for TV 2. Også da Danmark tog imod Island i oktober 2001. Her udtrykte eksangriberen utilfredshed med danskernes indledende takter. Eller også sad han vitterlig og sammenlignede de to truppers klokkeværk:
»Vi skal have nogle helt andre boller frem, hvis vi skal slå Island,« lød det.
Dagens kampe ved EM byder sandsynligvis på nye sjoflere. Så kære læser(e) ... spids øren og hav tålmodighed. Der skal nok falde noget af. Også selv om der kun er ti minutter tilbage – eller »ten minutes back,« som Kim Vilfort udtrykte det i en britisk udsendelse om EM-miraklet 1992.

*DR1, kl. 20.25: Tyskland-Holland

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her