Læsetid: 2 min.

Storebror kæmper for festivaltillid

Skiftende ejerskaber og en forkert pla-cering i kalenderen begravede Midfyns Festival. Roskilde Festival tilbyder en gratis sidstedag til de knap 5.000 strandede Midtfyns-gængere
10. juni 2004

Skiftende ejerskaber og en forkert pla-cering i kalenderen begravede Midfyns Festival. Roskilde Festival tilbyder en gratis sidstedag til de knap 5.000 strandede
Midtfyns-gængere

Endeligt
Efter 28 års indædt kamp dejsede Midtfyns Festival definitivt om i går morges kl. 9.50. Da gav festivalejer Knud Bjerre dødsstødet med en besked til landets billetudbydere om at indstille salget af adgangspas til den 29. festival ved Ringe på Fyn. Midtfyns er begæret konkurs.
Et foreløbigt facit på 4.666 billetter til de fem dage med Alicia Keys, Faithless, Sean Paul, Toto og ca. 70 andre pop- og rocknavne knækkede definitivt drømmen om at holde teltpløkkerne i mulden for den kriseramte festival. Break even for Midtfyns, der sidste år led et rekordunderskud på 5,6 millioner, var først ved 14.000 solgte billetter. Et urealistisk tal med det tempo, billetsalget holdt sig.

Større end Roskilde
Det er ellers ikke mange år siden, i midten af 1990’erne, at Midtfyns nåede samme størrelse som Roskilde. Men især i de seneste år har opkomlingen døjet med en vigende publikumsinteresse. Det er sket samtidig med, at festivalen siden den stabile start i 1976 har skiftet ejer stadig hyppigere.
Først døde grundlægger Peter Færgemann i 1991. Dernæst overtog enken Nina Færgemann herligheden. Efter afviklingen af 2001-festivalen købte fodboldklubben OB sig ind, inden forretningsmand og lokalpolitiker i Skive Byråd, Knud Bjerre (V), i år har forsøgt at styre den synkende rockskude ind på smult vande.
Som et plaster på såret inviteres de 4.666, der altså nåede at investere i en billet, til en gratis gang musik på sidstedagen af årets Roskilde Festival – søndag den 4. juli.
Det gør man ifølge Roskilde-talsmand Esben Danielsen for at vise en sidste respekt:
»Vi synes, det er rigtig sørgeligt, at festivalen lukker. For os har Midtfyns aldrig været en konkurrent, men en kollega. Et sted, der kunne vække nogle danskeres appetit på festivaler, hvorefter de måske ville afprøve vores fokus på morgendagens musikere,« forklarer han.

Roskilde-syge
Selv om det til en vis grad er Roskilde Festivals stædige succes, der har lukket Midtfyns, så føler talsmanden det rigtigt at række en hjælpende hånd ud i nødens stund.
»Da vi hørte om problemerne i går (tirsdag, red.), snakkede vi internt om, at det måske så ud som om, at nu kom storebror og trådte salt i såret. Men for os handler det om at hjælpe Midtfyns og publikum. WigWam-sagen raserede jo i 2003, og vi skal til at passe på, folk ikke mister tilliden til forsalgsbilletter. Måske betyder gestusen, at vi må begrænse salget af søndagsbilletter i år, men det er så vores lille offer,« siger Roskilde Festivals talsmand.
Midtfyns Festival forsøgte efter det sidste ejerskift at lægge sig på den anden side af Roskilde Festival, nemlig i ugen før. Placeringen fra 22. til 26. juni kan, ifølge Esben Danielsen, have haft indflydelse på det katastrofale billetsalg.
»Det er jo midt i eksamensperioden, så det har helt sikkert betydet en del,« vurderer han.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her