Læsetid: 2 min.

Discovery og hash

8. juli 2004

Spot
Det er anført i heftige debatter, at hash fører lige lukt til flere stoffer. Har du først én gang tændt piben, er der en god sandsynlighed for, at du inden for overskuelig fremtid sidder med kanylen i armen.
Men det er ikke sandt. Hash fører ikke til flere stoffer. Hash fører til ingeniørkunst, indlevelse og begejstring. Tre forhold, der blandt andet ses i det tætte forhold, som eksisterer mellem marihuana og The Discovery Channel. (Ingeniørkunsten ses selvfølgelig tydeligst i rygernes ukuelige lyst og talent for konstant at udvikle nye og avancerede måder og redskaber at ryge med.)
Discovery Channel er en populærvidenskabelig tv-station, med et strejf af amerikansk tabloid. Stor, større, størst og i en ikke så fjern fremtid bliver det muligt at... Det handler om verdens hurtigste elevatorer, verdens største broer eller de højeste huse. Fremtidsscenarier om at det faktisk godt kan lade sig gøre at bo på Mars, eller om russiske forskere, der nu har fundet en metode at skabe menneskelige lemmer og organer på spidsmus. Wauw og flippet.

Denne kanal er i tæt parløb med hashrygere. Enhver, der har bare de mindste empiriske optegnelser over danske hashklubber ved, at et fast element i de lurvede lokaler er et stort – meget stort – color-tv. Hvis ikke der er koblet en Playstation til tv’et, vil det som regel være Discovery, der ruller over skærmen.
Empirien underbygges af MTV’s programserie Cribs, der lader et tv-hold filme en stjernes hjem. Særligt de store amerikanske rappere viser (ikke som regel, men) altid et stort fladskærms-tv frem, hvor de forklarer, at det er her, de ryger pot og ser Discovery.
Men hvor er sammenhængen mellem den populærvidenskabelige tv-kanal og det populær-euforiserende stof? Svaret er enkelt og egentlig allerede givet ovenfor: Wauw og flippet. Hash nedbryder det moderne menneskes mangel på empati og begejstring. Her åbner Discovery op, og pirrer samtidig til en påvirket persons illusion om en dybere mening. Med letforståelige og fantatiske fremtidsvisioner. »It really makes me think
deeper, man,« som en fan af rap-gruppen Wu Tang Clan skriver om hash og Discovery på Wu Tang’s hjemmeside.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her