Læsetid: 1 min.

Folk

5. juli 2004


Børn
*Som mange andre biografer landet over åbner Grand Teatret i København i dag Sommerbio for børn. Program www.grandteatret.dk.

Bogelskere
*Tusindvis af bøger sælges fra i aften og 12 dage frem i Helligåndshuset på Strøget. Det foregår efter det hollandske auktionsprincip, hvor prisen falder dag for dag. God bogjagt!

Romere
*Det kan godt være, at de var skøre, men de har sat sig spor i eftertiden. De næste tre uger er der romerfestival i Hjemsted Oltidspark med gladiatorkampe, udendørs køkken og ildskydning med romersk kastemaskine. Mere på www.hjemsted.dk.

Sikkerhedsrepræsentanter
*OSCE, Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa, holder de næste fire dage sit årlige møde i Edinburgh. Mødet, der naturligvis har dansk deltagelse, har den relevante overskrift: ’Samarbejde og partnerskab: Imødegåelse af de ny sikkerhestrusler.’

Maria Sharapova
*Det 17-årige, russiske tennis-es har betaget fotografer under Wimbledon, og ganske overraskende slog hun Serena Williams i kvindernes finale i lørdags. »Jeg skylder ham så meget,« sagde hun bagefter om sin far, der tog den syv-årige Maria med til USA for at spille tennis.

Gerda Gilboe
*Hun er født i Odense i 1914, studerede hos Elith Pio, debuterede på Århus Teater i 1936, har medvirket i adskillige film, bl.a. Carlo og Ester (1994), og har som sangerinde været tilknyttet både Den Jyske Opera, Det Ny Scala og Nørresbros Teater. I dag fylder hun 90 år. Stort tillykke på dagen til skuespillerinde Gerda Gilboe.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her