Læsetid: 2 min.

Gennem sportens briller

29. juli 2004

Spot
I aften skal to af landets mere publikumsvenlige biskopper, Århusbispen Kjeld Holm, ikke mindst kendt fra flygtningedebatten, og Københavns biskop, Erik Norman Svendsen, ham der viede Mary og Frederik, snakke om sport.
De to skal svare på spørgsmål, der sikkert i årevis har spoleret nattesøvnen for Stig Tøfting, såsom: »Ødelægger den der næstekærlighed ikke spillet?« De skal forklare, om det er i orden at bede en bøn for, at FCK vinder. Eller om at AGF taber.
(Man må forestille sig, at de to gejstelige hver især er tilhængere af deres egen bys hold.)
Det kan jo være vældig oplysende at blive indviet i, hvordan landets klerikale
øvrighed griber så brændende eksistentielle spørgsmål an, men det, der først og fremmest vakte min nysgerrighed, var et (otte) bag titlen »Sport med briller«. Det måtte vel betyde, at der tidligere havde været syv andre professioner, der havde brugt en aften på at tage stilling til sommerens altdominerende emne næst efter vejret.

Et opslag på DR’s hjemmeside under søgeordet ’sport med briller’ gav imidlertid hele 14 hits, men besynderlig nok ingen af dem specielt relevante for netop min eftersøgning. Jeg blev blandt andet oplyst om, at det danske hold har sikret sig sølvmedalje i orienteringsløb. At en vis Tor Hushovd blev den første nordmand i den gule trøje under Tour de France, samt at Henriette Jensen sejrede i Bornholms Hoppemesterskab. Hvis det er sport med briller, så er alt, hvad der vedrører sport, sport med briller, tænkte jeg.
Men jeg tog fejl: Da jeg prøvede med ’sport uden briller’, kom samme 14 hits op, og da jeg til sidst prøvede med ’briller uden sport’ og endnu en gang fik de samme 14 sportshits, gav jeg op.
Mit udbytte var en udsendelse fra den 4. juli, hvor Francesco Totti bitterligt fortrød, at han spyttede Christian Poulsen i ansigtet. »Ifølge en katolsk præst har Totti bedt madonnaen for guddommelig kærlighed om tilgivelse,« meldte programmet.
Så på en eller anden måde fik jeg vel spørgsmålet besvaret – blot ikke det jeg stillede. Men nogen næstekærlighed må der åbenbart være på færde i sportsverdenen.
Bare de ikke afgørende hæmmer udøvernes fysiske udfoldelse.

*DR2 22.00: Sport med briller (8)

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her