Læsetid: 2 min.

Mary og haver

27. juli 2004

Spot
Hvis nu i dag havde været i morgen, eller kronprinsen og hans smæklækre (sådan er det jo bare) hustru havde udskudt deres ankomst til kongerigets næststørste by, Århus, en enkelt dag, så havde det i sandhed været på plads at knytte en kommentar til den massive dækning denne begivenhed blev genstand for på DR1.
Lad bryllup være bryllup, men når hele Danmarks Natasja Konge-Crone går direkte på i det til lejligheden opstillede Århus-studie, halv-anden time før kongeskibets anløb, så må der måbes. Når der stilles om til en reporter, der befinder sig netop der, hvor den endnu ikke ankomne røde løber skal ligge, for så at filme de brosten, løberen skal dække, så må der grines. Hvis man ellers kan se ud over det tragiske ved DR’s prioritering af ressourcer.
Nu er det imidlertid ikke denne spaltes opgave at kommentere på, hvad der var, men derimod se frem til det, der kommer, og hvad kunne være mere passende end at kigge nærmere på selvsamme DR1’s tidlige tilbud på en dag, hvor 20 minutters snak med Victor Borge om hans møder med afdøde dronning Ingrid udgør eneste royale islæt.

Det viser sig hurtigt at blive en dag med grønne fingre.
Dagen begynder med et program om svenske Magnus Johnson. Han startede i 1932 en planteskole og har siden da fremdyrket hundredevis af de såkaldte klematisarter. Faktisk er Magnus Johnson en af verdens førende klematis-eksperter.
Der er kun lige blevet sagt farvel til slyngplanterne i Sverige, før der bliver sagt goddag til roser i Danmark. DR’s egen programomtale får ordet: »Det er lykkedes for familiefirmaet Poulsens Roser at slå igennem på det europæiske marked, ikke mindst på grund af de nye sorter, vi efterhånden alle kender: Ingrid Bergman, Karen Blixen og Lill Lindfors.«
Så er dagen ligesom i gang. Kun de allermest inkarnerede haveentusiaster når at få abstinenser før aftenens Hokus Krokus-udsendelse. Igen programomtalen:
»Jan og Gitte Høeg har været af sted med Den Internationale Brigade i et halvt år! Jan har ondt i maven ved tanken om at skulle gense en have, som bare har fået lov til at gro – men Gitte har sendt en mail til Hokus Krokus! Se en have blive til, hvor udgangspunktet er mønstret i en camouflageuniform.«
Først ud og redde verden, så hjem og redde haven. Det er da en prioritering, der er til at forstå.

*DR1: 13.50: Hos mdr. Klematis, 14.20: Stjernernes Roser, 20.00: Hokus Krokus

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu