Læsetid: 2 min.

Mere af det ’sammenhængende flow’

De danske mediebrugere er igennem EM og Wimbledon, og næsten igennem Tour de France – nu skruer P3 sportsdækningen i vejret
23. juli 2004

Sport i radioen
»Superligaen er nok den største kulturting, vi har i Danmark.« Sådan forklarer P3-redaktør Thomas Sande P3’s nye satsning, Super Sport på 3’eren, der fra på søndag vil fylde eftermiddagsfladen fra kl. 14 til 19.30. Efter 10 års omvæltninger på Danmarks Radios mainstream-kanal, hvor sporten blandt andet blev helt forvist til P4 for så at vende tilbage for et par år siden, skal der nu gøres noget alvorligt ved sportsdækningen. Men mangler vi virkelig mere sport?
»Vi har ikke ret meget sport på P3 sammenlignet med de andre medier,« siger Thomas Sande.
»Nu har DR fået rettighederne til Superligaen et par år frem, og det vil vi gerne udnytte. Der er kommet sene kampe, helt frem til kl. 19.30, og dem kan vi nu følge til dørs. Vi har ikke konceptet helt på plads endnu, men der vil også blive plads til anden sport end fodbolden, mens vi venter på, at den sidste kamp bliver færdig. P3-lytterne er dem, der er allermest interesserede i sport. Hovedgruppen af de sportsinteresserede er mænd mellem 15 og 50 år – jeg ved godt, vi plejer at sige, at P3 går efter de 20-40-årige, men det passer nu meget godt. På P4 var der en stor gruppe på 60+, der meget hellere ville høre Giro 413 og de sædvanlige musikprogrammer om søndagen. Så sporten hører til hos os.«
– Er der en grænse for, hvor meget sport vi skal have i de danske medier?
»Som public service skal DR jo dække de store kulturting, og sporten og Superligaen er nok den største, vi har. Personligt kan jeg da godt føle, at der er for meget sportsdækning i medierne. Men meget af den er jo på betalingskanalerne, som folk bare kan vælge fra. Vi giver så det danske bud – og vi har ikke engang ret meget Superliga på tv – kun 10-15 minutter søndag aften. Og vi kan se hos lytterne, at det er meget populært.«

Søndagsskift
Thomas Sandes chef Carsten Worsøe har allerede nu annonceret, at den nye udvidede sportsdækning er en forsmag på et »nyt og sammenhængende flow« i P3’s søndagsflade. Bag formuleringen lurer den balladeomsuste nedbarbering og afskaffelse af de klassiske ungdomsprogrammer med rødder i 80’ernes P4, hvoraf den sidste rest, lytterhitlisten Det elektriske barometer, længe har hængt i en tynd tråd.
Debatten førte blandt andet til bortvisning af en af programmets værter, der havde kritiseret lukningsplanerne i æteren, men P3’s udmeldinger er alligevel klare:
»Vi vil have den danske musik som vores enemærke, det har vi også, og så vil vi have stærke værter,« siger Thomas Sande.
– Betyder det, at værterne må begynde at vælge musikken igen?
»Nej, det kommer de ikke til. Det har vi musikpanelet til.«
– Sport i radioen – er det ikke ligesom at lytte til et maleri?
»Det synes vores målgruppe åbenbart ikke.«
– Men hvad synes du?
»Jeg synes, det er helt vildt godt. Personligt mener jeg, at det er et af vores allerbedste programmer – hvis du ser på Sport i 3’eren i maj måned er det simpelthen forrygende godt. Du kan også se, at vores sportsdækning har langt flere lyttere end seere. Det er simpelthen et helt unikt godt produkt,« erklærer Thomas Sande fortrøstningsfuldt. Nye lyttere kan følge med fra søndag.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu