Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

29. juli 2004


Gloria genåbner
*Fra 6. august er der igen smalle film på lærredet i Glorai-biografen på Rådhuspladsen, som sidste år måtte dreje nøglen om på grund af manglende tilslutning fra publikum. Bag genåbningen står biografens nye direktører, Anders Simonsen og Claus Isachsen, der begge har en fortid i Gloria. På biografens hjemmeside kan man blandt andet læse, at de to filmentusiaster »med respekt for Glorias tradition, samt forfriskende nytænkning, vil gøre Gloria til en veldrevet, unik biograf med et både særligt og appellerende filmrepertoire.« Og det lyder jo lovende.
Glorias første forestilling bliver den italiensk/engelske The Soul Keeper, der vises 6. august kl. 12, 14.15, 16.30, 19 og 21.15. msk

Moore og sundhedsvæsenet
*Den amerikanske filminstruktør og samfundsrevser Michael Moore har efter alt at dømme viet sin karriere til at afsløre korruption, magtmisbrug, løgnagtigheder og uligheder i det amerikanske samfund.
Senest i den meget omtale Fahrenheit 9/11, der, som den første dokumentarfilm nogensinde, allerede har indtjent mere end 100 millioner dollar siden premieren i USA.
Nu er han i gang med at indsamle penge til sit næste filmiske projekt, der får titlen
Sicko. Filmen handler om det amerikanske sundheds- og sygesikringssystem.
Inspirationen er delvist hentet fra Moores eget tv-show, The Awful Truth, hvor han i en udsendelse iscenesatte en falsk begravelse for en mand, der havde brug for en ny nyre og bugspytkirtel, for at få forsikringsselskabet til at betale for transplantationen. Men også den tyske instruktørs Tom Tykwers Lola Rennt fra 1998 har ifølge Moore dannet forlæg for det nyeste påhit.
Filmen handler om en kvinde, som har 90 minutter til at redde sin kærestes liv. »Jeg elskede den energi, der lå i filmen, og så tænkte jeg: Vi skal se, hvor mange liv vi kan redde på 90 minutter ved at presse selskaber til at betale de penge, de skal,« siger han ifølge dr.dk/kultur til Movieweb. msk

Motorola – nu med musik
*Mobiltelefonproducenten Motorola har allieret sig med den netbaserede musiktjeneste iTunes i håb om at få flere unge til at vælge en Motorola-telefon, når den gamle skal skiftes ud.
Planen er, at ejere af en Motorola-telefon skal kunne hente sange fra iTunes direkte ind på mobiltelefonen, som bliver i stand til at afspille melodierne i stereokvalitet, skriver BBC. Den nye mobiltelefon kommer i handlen fra 2005. msk

Springfield springer ud
*En af karaktererne i The Simpsons springer ud som bøsse. Det afslørede producenten ved en tegneseriemesse i San Diego for nylig. Og ikke nok med det: Springfield, der danner ramme om tegneserien, legaliserer ægtepagter mellem homoseksuelle. Et emne, der forud for den amerikanske valgkamp er yderst kontroversielt.
»Homer bliver præst ved at udfylde en formular på internettet. En af de gode gamle karakterer kommer ud af skabet, men jeg siger ikke hvem,« bebudede producer Al Jean. Meddelelsen har allerede resulteret i mange gisninger på diverse fan-hjemmesider for serien, om hvem af Springfield-indbyggerne, der bærer på hemmeligheden. Homers svigerinder og Mr. Burns’ hengivne højrehånd,
Waylon Smithers, er foreløbigt blandt de mange bud. Amerikanske seere må dog vente til januar, før de får endelig svar på spørgsmålet. »Det er Homer,« sagde Matt Groening, der står bag serien, spøgende i forbindelse med messen. msk

Bogmesse i Helligåndshuset
*I dag indleder Nordisk Antikvariat endnu et bogudsalg i Helligåndshuset på Strøget i København. Det sker efter hollandsk auktionsprincip, hvor priserne falder hver anden dag, således at de på messens sidste dag 8. august kan erhverves formedelst fem kroner.
Bogmessen byder på mere end 100.000 skøn- og faglitterære bøger på tilsammen 20 ton. Heriblandt er mange førsteudgaver af specielt danske forfattere. Desuden sælges vinylplader inden for alle genrer. Bogmessen har åbent hver dag fra kl. 9-19, søndage dog 12-18.
www.nordisk-antikvariat.dk
msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her