Læsetid: 3 min.

OVERBLIK - KULTUR

28. juli 2004


U2 frygter pirater
*Irske U2 er i alarmberedskab efter at materiale med gruppens nyeste musik er blevet stjålet fra deres studie i Frankrig. Af frygt for at musikken skal dukke utidigt op på internettet, overvejer gruppen nu at hasteudgive det kommende album på Apples iTunes for at komme de potentielle pirater i forkøbet.
Reuters citerer en kilde tæt på U2 for at sige, at en tidlig udgivelse på iTunes er »en af alternativerne,« hvis musikken dukker op i det forkerte forum.
Sanger og frontfigur Bono sagde tidligere på ugen til Daily Telegraph, at albummet vil blive »udgivet øjeblikkeligt,« såfremt sangene bliver fundet. Gruppens amerikanske pladeselskab fastholder dog, at albummet først udkommer i november som planlagt.
Såfremt et band af U2’s format vælger at fremskynde en digital udgivelse af frygt for piratkopiering, er det uden fortilfælde, skriver BBC.
Kunstnere som Metallica, 50 Cent og Eminem har dog tidligere set sig nødsaget til at fremskynde udgivelser i pladebutikkerne, efter at deres musik er blevet lagt ud på fildelingstjenester på nettet.
Fransk politi leder fortsat efter de forsvundne musikdisketter, der indeholdt råmateriale til flere sange fra gruppens endnu ufærdige album, der foreløbigt får titlen Vertigo. msk

Amish goes to Hollywood
*Det nordamerikanske Amish-folk har hidtil levet isoleret fra det moderne amerikanske samfund uden brug af ditto hjælpemidler, men nu træder fem unge medlemmer af den protestantiske trosretning frem i reality-serien, Amish in the City.
Her skal de forsøge at gebærde sig i det moderne storbyliv sammen med unge med en gennemsnitsbaggrund.
Tv-kanalen UPN, der transmitterer dette nye koncept i reality-genren, høstede kritik fra flere sider, da de annoncerede, at de ville gå i gang med serien. Svar på tiltalen lød, at producenterne agtede at behandle ungdommen med stor respekt. Resultatet står sin prøve på amerikansk tv i dag.msk

Kunst og teater på Christiania
*Om føje tid danner Christiania og Den Grå Hal for anden gang ramme om den internationale kunst- og teaterbegivenhed, Half Machine. Her mødes installationskunstnere, programmører, eksperimenterende musikere, digtere, videokunstnere og opfindere i et eksperimentarium for skrottet elektronik og ny teknologi. Half Machine handler om interaktiv kunst, hvor publikum inviteres til at indgå og styre maskiner, robotter og sensorer, der direkte påvirker udviklingen af eksperimentet. Begivenheden finder sted i dagene 4.-8. august. Endagsbilletter á 50 kr. og femdagsbilletter for en hund. Børn har gratis adgang til det eksperimenterende univers. msk
@brød:

Bedrevidende Berlusconi-døtre
*Der er gået inflation i damebladsinterviews med statsleder-døtre i denne måned. For nylig skrev vi her i spalten om Bush-tvillingernes åbenhjertige interview i amerikansk Vogue, og nu har også de italienske Berlusconi-døtre taget bladet fra munden. Barbara og Eleonora har ladet sig fotografere på omslaget til den italienske udgave af Vanity Fair.
I et interview inde i bladet taler søstrene om en kløft i familien. Da deres mødrene ophav offentligt bebudede, at hun aldrig havde stemt på sin mand, ryddede de italienske aviser forsiderne. Barbara bidrager i interviewet med et kontroversielt synspunkt: at hun ikke deler sine ældre søskendes overbevisning om, at familien bør bevare kontrollen med medieimperiet
Mediaset. Farmand Silvio Berlusconi, som kontrollerer 90 procent af det italienske tv-marked, har tidligere fået tilbud fra den australske mediemogul, Rupert Murdoch.
»TV er et svært maskineri at styre, og det lider under stor ustabilitet. Hvis Murdoch virkelig viser sig interesseret, opfordrer jeg far til at sælge,« siger altså Barbara Berlusconi ifølge Dagens Nyheter til Vanity Fair. msk

Kortest muligt
*Festival I I dag åbner årets Langelandsfestival – også kaldet Danmarks Største Havefest. Den varer frem til 31. juli.
*Festival II Nordatlantens Brygge afholder i dag og i morgen en særlig udgave af Olai-festivalen med blandt andet cafékoncert, maleriudstilling, kaproning, dans, redningsøvelse, salgsboder samt fest og fyrværkeri. Festlighederne indeledes kl. 16. msk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her