Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

8. juli 2004


Superdanish i Toronto
*Nu skulle programmet være klar til det største danske kulturfremstød i et andet land nogensinde. Kulturfestivalen Superdanish finder sted i Toronto i Canada i oktober og november. Der vil blive vist dansk arkitektur, design og kunsthåndværk, ligesom en række filmsucceser vil blive vist.
Jørgen Leth vil være til stede ved åbningen af en retro-serie, og af forfattere deltager bl.a. Jakob Ejersbo, Suzanne Brøgger, Katrine Marie Guldager og Benn Q Holm. Der er Poul Ruders på musikprogrammet og Henrik Saxgren-fotografier på udstilling. Ialt deltager ca. 100 danske kunstnere i fremstødet, der åbnes 28. september af prinsen. Joachim i dette tilfælde. Bjørk

Kærlighed på Frilandsmuseet
*På Frilandsmuseet nord for København ved Kgs. Lyngby sker der en masse i sommerferien. Bl.a. er der folkeligt skuespil som i gamle dage hver tirsdag, onsdag, torsdag og søndag kl. 11 og 13.
Stykket Korn og kærlighed byder på kontant komik for børn og voksne. Noget med en rig bonde, der ikke vil have, at datteren skal giftes med en hr. hvem-som-helst. Skuespillere fra Statens Teaterskole spiller rollerne, suppleret med bl.a. Morten Eisner, der tidligere bl.a. har spillet Pjerrot i Tivoli. Bjørk

Ny revy i Tisvilde
*Filminstruktøren Jonas Elmer, kendt for filmen Let’s get lost, debuterer som revy-instruktør i en gammel togvogn i Tisvilde. Kanonhalløj, som er revyens titel, bliver skrevet frem af et kollektiv, som også består af Line Knutzon, Søren Fauli, Oliver Zahle, Martin Kongstad og Mette Horn – sidstnævnte især kendt fra teatergruppen Emmas Dilemma. Pressechef Jon Stephensen fremhæver, at der er tale om en revy, båret af lyst og uden andre lønninger end dem til skuespillerholdet, der består af Mette Horn, Rasmus Botoft, Martin Buch og Søren Malling. Revyen behandler emner som livsløgn, druk og ensomhed. Togvognen, der står ved Tisvilde Station, har plads til 64 tilskuere. Revyen spilles 16.-31. juli. Bjørk

Chill-out i kunstmuseet Arken
*Kunstmuseet Arken i Ishøj har i forbindelse med udstillingen Anders Zorn og nordisk samtidskunst indrettet en chill-out-rum for børn med turistpostkort fra hele Norden. Børnene kan så selv tegne postkort og sende dem til venner og familie. Bjørk

Stadion giver London ny skyline
*London har ændret skyline, efter at buen til et nyt storstadion til afløsning af Wembley er kommet på plads. Konstruktionen er 133 meter høj og tegnet af Lord Foster of Thames Bank og ventes at blive det mest spektakulære i verden – sammenligneligt med f.eks. Jørn Utzons Sydney-opera.
Arkitekten bag det nye Wembley med plads til 90.000 tilskuere er inspireret af sit mangeårige samarbejde med sin amerikanske kollega Buckminster Fuller. Han er også netop blevet hyret til at tegne et nyt kunstnerkvarter i Hong Kong.
På det gamle, traditionsrige Wembley Stadion blev den sidste kamp spillet i 2000. England med Kevin Keegan som træner tabte 0-1 til Tyskland.
Bjørk

May Fly-rettelse
*Kunstmagasinet May Fly har webbadressen may-fly.dk og ikke mayfly.dk, som der fejlagtigt stod her i bladet 5. juli

Kortest muligt
*Staten har for 20 mio. kr. købt en udtjent B&W-svejsehal på Refshaleøen. Skal bruges som produktionshal for teatrets værksteder.
*En undersøgelse ved webb-portalen Monster viser, at svenskere modsat danskere planlægger ferie i forhold til tv som OL og EM i fodbold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her