Læsetid: 2 min.

OVERBLIK - KULTUR

6. juli 2004


Dansk kultur i udlandet
*Det Danske Kultur Institut har udsendt sin beretning for 2003. Som væsentligt i »året, der gik« fremhæver generalsekretær Finn Andersen oprettelsen af et nyt kulturinstitut i Skt. Petersborg med Rikke Helms som leder - ligesom man i det hele taget har interesserer sig for de nye, østeuropæiske EU-lande. Man har også indviet nye lokaler i Bonn i Tyskland, ligesom Danmark har haft en række kulturindslag fra Hamborg - som led i et kulturudvekslingsprogram, hvor Hamborg i 2000 sendte kultur til Danmark. Det Danske Kulturinstitut arbejder for mellemfolkelig forståelse og for at øge interessen for dansk kultur i udlandet. Bjørk

Gilberto Gil i Grøften
*Udnævnelsen af den 62-årige Gilberto Gil sker på restaurant Grøften i Tivoli. Med udnævnelsen af Gil er antallet af ambassadører nu nået op på 44 og spænder vidt fra Harvey Keitel og Pélé til Ghita Nørby, Susse Wold og Bodil Udsen. ritzau

Turen går til Rusland
*Turen går nu til hele Rusland i Politikens Forlags populære serie af rejseguidebøger. Forlaget har tidligere udgivet guider til byerne Moskva og Skt. Peterseborg.
Det nye bind er skrevet af Gerner Thomsen efter talrige rejser rundt i det tidligere Sovjet. Danmarks Radios Horisont-vært Steffen Gram har skrevet den generelle introduktion til Turen går til Rusland (216 s. 169 kr.) Bjørk

Romamusik i Djembe
*Det flerkulturelle musiktidsskrift Djembe, der har MikAidt som chefredaktør, beskæftiger sig i nyt nummer med østeuropæisk sigøjnermusik, der på nudansk hedder romamusik. Bladet konstaterer i lederartikel, at romamusikken vinder frem både i Tyskland og Sverige. Hvad Danmark angår, konstateres diplomatisk, at her er ’store potentialer for vækst.’
Bjørk

Bog om Skærby Strand
*Forfatterinden Dea Trier Mørch, skuespilleren Kirsten Norholt og tidl. forkvinde for sygeplejerskens organisation, Kirsten Stallkencht er blandt mange personer, der har bidraget med erindringer og tanker til en bog om sommerhusområdet Skærby Strand ved Nykøbing Sjælland fra 1920’erne til i dag. Fotografen Jo Selsing har bidraget med fotos. Bogen, der har været undervejs i fem år, udgives af den lokale grundejerforening (ca. 200 s., 250 kr.) Bjørk

Nyt råd for Zoo
*Kulturminister Brian Mikkelsen har udpeget medlemmer til Rådet for Zoologiske Anlæg, idet han har genudnævnt den tidligere formand, direktør Niels Nygaard og den tidligere næstformand, fhv. direktør Bent Jørgensen. De øvrige er afdelingschef Erik Hofmeister, AQUA, Silkeborg, rektor Peter Norrild, Aalborg Seminarium, veterinærchef Svend Johansen, Fødevareregion Ringsted, biolog Maj Friis Munk, Miljøministeriet og veterinærchef Iben Strøm, fødevareregion Nordjylland. Inf.

Tilfreds med Roskilde
*Politiet kan ånde lettet op og konstatere, at hashsalget fra Christiania ikke er flyttet til Roskilde Festivalen, som man ellers havde frygtet. Festivalen er forløbet forholdsvist roligt, og politiet kan kun berette om to voldsepisoder. »To voldsepisoder er ikke meget, når der er samlet 100.000 mennesker på et sted. Desværre har vi haft tre voldtægter, og det er meget ærgerligt,« siger politiinspektør Michael Kristiansen. ritzau

Kortest muligt
*Det nye program TV2 Charlie til seere i alderen 40+ går i luften til efteråret. Sender hver dag kl. 12-24.
*TDC Kabel TV har indgået en ny flerårig aftale med tvkanalen DK4.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her