Læsetid: 2 min.

Små høns snart hjemløse

Verdens mest berømte horehus er sat til salg. Bliver det købt op af boligspekulanter, eller vil en amerikansk tradition blive videreført
28. juli 2004

LOS ANGELES – Syv millioner dollar lyder af meget for en ranch i Nevadas ørken, selv om der er svimmingpool, spa og 17 soveværelser. På den anden side set, The Chicken Ranch er ikke en almindelig ejendom. Ejerne hævder, det er den vestlige verdens mest berømte horehus. Disse soveværelser er ikke til at plukke kyllinger i, eller sove, for den sags skyld.
Ranchens ejere, en californisk forretningsmand og hans partner, en tidligere biologilærer i highshool, hævder de er trætte efter 22 år i branchen, gerne vil sælge og trække sig tilbage. De mener at de 6,95 millioner dollar de kræver er omkring en million dollar mindre end ejendommen er værd, og at den, der overtager forretningen, kan forvente at tjene pengene ind i løbet af bare tre-fire år.
Men når man taler om den legale bordelvirksomhed i Nevada er tingene sjældent så ligetil som de lyder. Siden ranchen flyttede fra midt-
Texas til Pahrump midt ude i ørkenen i midten af 70’erne, har ranchen været udsat for moralske angreb fra lokale mormoner. Senest har forretningen lidt under det dalende turistbesøg i Las Vegas, cirka 80 km væk, efter 11. september, så vel som planer om udvidelser hos naboen og konkurrenten, Sheris Ranch, der bygger et omfattende feriested med bl.a. en golfbane.
Ifølge medejeren Ken Green er det mest bekymrende væksten i illegal prostitution i selve Las Vegas. The Chicken Ranch finder de fleste af kunderne blandt folk, der holder ferie i byen og tager den én time lange tur over bjergene i limousine eller lejet bil. Men hvis pigerne står til rådighed fem minutter fra deres hotel, hvorfor skulle man så tage turen helt derud?

Mindesmærke
Som 62-årig har Green ikke tænkt sig at vente så længe. Men hans åbenhjertighed kan vise sig at give bagslag. Som en stamkunde i Las Vegas’ sexindustri siger:
»Hvis du vil sælge et hus, er det en dårlig idé at omtale det atomkraftværk, der ligger lige ved siden af.«
Men ranchens pr-agent, Boob Fisher har meldt om mange opkald fra ejendomsmæglere og andre potentielle købere. Bortset fra en enkelt var de alle interesserede i at føre The Chicken Ranch videre i sin nuværende form.
Ranchen er trods alt en slags nationalt mindesmærke. Den oprindelige ranch i Texas, der stammer tilbage fra det 19. århundrede, blev udødeliggjort i Broadway-musicalen The Best Little Whorehouse in Texas, senere filmatiseret med Dolly Parton og Burt Reynolds. (Navnet ’Chicken Ranch’ stammer fra depressionstidens tuskhandel, hvor man kunne købe sig til damernes tjenesteydelser i bytte for en høne.)
Selv kalder stedet sig stadig for ’The Best Little Whorehouse in the West’, med priser der svarer til dets ry. Det er under alle omstændigheder vanskeligt at slippe væk uden at lægge 400-500 dollar. 12 ud af 17 kommuner i Nevadas landområder tillader prostitution, så man behøver ikke bekymre sig om sædelighedspolitiet.

© The Independent & Information

*Oversat af Ebbe Rossander

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her