Læsetid: 2 min.

Sommer-film

31. juli 2004

SPOT
Det virker altså, som om tv-stationerne byder på både flere og bedre film, når det er sommer. Alene i aften kan man vælge mellem mere end 20 forskellige film på de danske kanaler. Ikke fordi jeg vil brokke mig over det, tværtimod. Og hvis man som jeg bedst nyder de lune sommeraftener for nedrullede gardiner og med gang i hjemmebiografen, så er her en lille guide til de bedste film i tv i aften.
Personligt ville jeg begynde på TV3, der for en gangs skyld udviser en vis kvalitetssans og lægger ud med Thomas Vinterbergs fine debutfilm, De største helte. Den har Thomas Bo Larsen og Ulrich Thomsen i hovedrollerne som to venner, hhv. den nyligt løsladte småforbryder Karsten og den skizofrene Peter, der tager til Sverige sammen med Karstens datter (Mia Maria Back) for at slippe væk fra hendes voldelige stedfar (Bjarne Henriksen) og samtidig møde Karstens kæreste (Trine Dyrholm). Det kommer naturligvis ikke til at gå stille for sig, og den velspillede film rummer både dramatiske optrin og stille, poetiske øjeblikke.
TV3 viser fem film i rap, og for min skyld kunne man godt blive på kanalen og efter De største helte se det intelligente og veldrejede scifidrama Gattaca, der har Ethan Hawke, Jude Law og Uma Thurman på rollelisten. Siden er der mulighed for lidt munter afslapning i selskab med Burt Reynolds og Dolly Parton i Byens bedste horehus, der afløses af ungdomsklassikeren Øl, fis og rockmusik (Fast Times at Ridgemont High), og kl. 3.40 om natten lukkes og slukkes der med El Mariachi, den energiske actionfilm, som gav guerillainstruktøren Robert Rodriguez adgang til Hollywood.
Skulle man havde andre lyster, er der mulighed for at gense Tim Burtons herlige spøgelseskomedie Beetlejuice på Kanal 5 kl. 21. Den følges op af John Schlesingers spiondrama Falken og Snemanden, hvori Sean Penn og Timothy Hutton spiller to idealistiske kontornussere i efterretningstjenesten, der taber tilliden til fædrelandet og begynder at lække fortrolige oplysninger til russerne.
Senere samme aften viser kanalen John Hustons krigsfodboldfilm Escape to Victory og Way of the Dragon med Bruce Lee. På DR2 kan man opleve Aton Egoyans seværdige Felicia’s Journey, på 3+ Steven Spielbergs underkendte Peter Pan-opdatering Hook. Og er man i det hjørne byder Sverige 2 på Jan Troells visuelt flotte, historiske drama Så hvid som sne, der handler om Sveriges første, kvindelige pilot. Det er bare om at komme i gang med planlægningen.

www.tv-guiden.dk

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her