Læsetid: 2 min.

Sommerglæder

13. juli 2004

SPOT
Hvis du holder ferie, og det alligevel står ned i stænger, som det plejer, kan du kigge på, hvad det danske fjernsyn sender fra de øvrige nordiske lande. (Gad vide om de også sender danske udsendelser i de øvrige nordiske lande? Og i givet fald hvilke...)
Klokken 13.30 kan du i Kolmårdens dyrepark i Sverige møde zebraen Geroy, der skal til tandlæge samt en hel chimpansefamilie, der hjælper til, når Nilla føder. (Jeg går ud fra, at Nilla selv er chimpanse.) Desuden vågner en bedøvet struds i utide.
Klokken 14.00 kommer historien om Johannes, uddannet til våbenmager af nogle af verdens bedste læremestre og en af de få, der i dag kan fremstille et gevær. Johannes og hans venner tager til Polen midt om vinteren for at gå på traditionel jagt.
Klokken 14.25 er der en svensk udsendelse om fruesko, Nordens flotteste orkidé. ’En smuk, men krævende aristokrat’. Der går 15 år, fra frøene bliver sået, til planten blomstrer.
Der er mere fra Sverige kl. 14.30, hvor du kan følge Anders Graneheim, en af Sveriges bedste bodybuildere, når han deltager i Masters Mr. Olympia, verdens største konkurrence for bodybuildere – for mænd over 40 år.
»En ihærdig og seriøs bodybuilder, der har begået sine fejl undervejs og lært af dem,« lover DR.
Bagefter er der jagt igen. »Når Gunnar Sætersmoen går på elgjagt, kræver det al hans koncentration og nærvær. Der eksisterer kun ham, hunden og byttet. I forsøget på at fange jagtens drama som det virkelig er, blev et kamera startet og først 24 minutter senere stoppet. Resultatet blev en elgjagt, hvor intet er klippet væk, intet er tilføjet,« lover det norske program. Som at være der selv!
Klokken 15.45 slutter vi af med endnu en blomsterudsendelse om kattefod, en evighedsblomst, der er ved at blive udryddet i Sverige.
Så har du været udendørs, set på dyr, natur og dyrket sport i trygt indeklima i to timer og 15 minutter.
Kig nu ud ad vinduet. Det klarer op! Det er på tide at gå en lang tur langs vandet.

*DR1 13.30 Dyrehospitalet. Nordvision fra Sverige
*DR1 14.00 Våbenmageren. Nordvision fra Island
*DR1 14.25 Fruesko. Nordvision fra Sverige
*DR1 14.30 Bodybuilder Nordvision fra Sverige
*DR1 15.20 En mand, en hund og en elg. Nordvision fra Norge
*DR1 15.45 Kattefod. Nordvision fra Sverige

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her