Læsetid: 2 min.

Vine til dansk sommer

17. juli 2004

Vin
De findes. Jeg kender faktisk mennesker, som påstår at der ikke findes dårligt vejr. Det handler kun om påklædning. Det forsøgte jeg at afprøve i sidste weekend et sted i nærheden af Sejrøbugten sammen med grillen i regnvejr. Og det kunne lade sig gøre at grille ribben til min jyske ven og familien. Han påstod selvfølgelig straks, at vejret i Jylland var bedre end her på det, han uden at smile kaldte djævleøens udkantsområde. Der var nu ikke noget i vejen med den jyske appetit. Og tørstig var han også.
Der var der råd for. Vi smagte først på en virkelige dejlig hvidvin fra Murcia i Sydspanien. Her er der tørt. Rigtig tørt. Varmen er også nærmest ulidelig om sommeren med gennemsnitstemperaturer omkring 40 grader. Castillo de Jumilla er lavet på den store spanske hvide drue macabeo, som her giver en meget frugtig vin med duft af stikkelsbær og frisk frugt. En vin som vil passe fint til fisk og skaldyr. Vi drak den dog som aperitif, mens regnen væltede ned og mindede os om, at de sidste to års varme somre ikke var et endegyldigt bevis på, at drivhuseffekten var slået fuldt igennem på vore breddegrader.
Rødvinen var fra Italien. Noget af det mest spændende og billigste i forhold til kvaliteten kan man engang imellem være heldig at få fra GOBI vinimport, som er rigtig dygtige, når det gælder vin fra Umbrien i Italien. Ugens bedste vin til prisen er Monrubio, som GOBI Vin i denne uge sælger til 110 kr for 3 flasker. Det er et virkelig godt tilbud. Det er en dejlig vin lavet på en blanding af merlot, cabernet sauvignon, sangiovese, montepulciano og ciliegiolo. En vin med en meget flot bouquet med læder, stald, krydderier og modne frugter. Her er der meget vin for pengene. Et godt råd: Hold øje med Umbrien.
Chianti Classico er ugens sidste vin. Vinhuset har i været i danske eje siden 1963. Vingården ligger midt i Toscana 27 km nord for Siena, og 65 km syd for Firenze. To af vinene fra Antici Podere Colle ai Lecci er nu kommet på det danske marked. Den dyreste og mest kendte San Cosma Chianti Classico har vi til gode, men 2. vinen fra huset Marlena Chianti Classico er også et besøg værd. Vinen er fra 2001, og er lavet på 90 procent sangiovese og 10 procent caniolo, som er med til at afrunde vinen. Den er lagret et år på egetræsfade. Det er en fin chianti classico med den karakteristiske duft kirsebær, skovbær og en mild duft af stald. Det er en helt typisk chianti classico til en rimelig pris.
»Fin påklædning til regnvejret,« sagde min jyske ven med noget, der lignede et smil, mens han nippede til vinen. Og så kan smagningen ikke have været helt dårlige i denne uge!

n**** Castillo de Jumilla, hvidvin, Spanien, 2002, 12,5 procent. Ved køb af 6 flasker 40 kr. pr. stk. H.J.Hansen. Nærmeste forhandler: 63128200. www.hjhansen-vin.dk
n***** Monrubio, Umbrien, Italien, 2002, 12 procent. I denne uge 3 flasker for 110 kr. Normal pris pr. flaske 49,95 kr. Gobi Vin forhandles i hele Danmark. Nærmeste forhandler tlf. 36130078. www.gobivin.dk
n**** Marlena, Chianti Classico, Italien, 2001, 13 procent. 79,05 kr. pr. flaske. AMKA VIN. Nærmeste forhandler: 86419600. www.amka-vin.com

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu