Læsetid: 2 min.

A-mennesker i ringene

16. august 2004

Spot
Skulle der blandt Informations læsere findes arbejdssky elementer – eller måske blot elementer, der er med god grund er sygemeldte – er De Olympiske Lege udmærket adspredelse. Væk er TV 2’s uhyrligt småborgerlige hyggeprogram om madlavning og avisoplæsning, Go’ Morgen Danmark, som velsagtens kun eksisterer, fordi DR1’s alternativ (flerfarvet programoversigt med P3 som lydtapet) ikke rigtig batter. Heller ikke selv om grafikken er blevet pænere.
Når der samtidig kun kører Tv-shop på DR2’s frekvens, og TV3 og TvDanmarks stationer koncentrerer sig om underlødig underholdning fra røven af den amerikanske fjerde division, så er OL en gave til morgenmennesker med tv-nitis.

Når de to store stationer partout skal slås om at sende flest timer fra legene – i 2000 var det samlet set over 600 af slagsen – bliver der ligefrem mulighed for at zappe mellem svømmebassin og synkronbassin, atletikstadion og fodboldstadion, gymnastikarena og badmintonarena, tv-værtinde og tv-værtinde.
Mandag lader DR1 til at have taget teten. Eftersom det danske herrelandshold akkurat ikke kvalificerede sig til legene, bliver det således ligegyldigt med TV 2’s direkte transmissioner denne formiddag. Måle sig med DR1’s sammendrag fra kvindelandsholdets opgør mod Frankrig (kl. 7.10) eller de efterfølgende kvartfinaler i badmintonturneringen, kan det ikke.

Kl. 8.30 er der opgør i mixeddouble (traditionelt en dansk paradedisciplin) og damesingle, hvor Camilla Martin desværre ikke er med, da Martin sensationelt tabte til briten Tracy Hallam i anden runde. Dermed har hun spillet sin sidste kamp på topniveau. Efter OL er det tid til at blive gift og få sig nogle børn, mener hun. Den beslutning kan undertegnede kun gratulere badmintonsportens mest bandende singlepige (»svin«) for at træffe. Søndag i anden runde så det sådan set heller ikke ud til, at legen stadig er sjov for eks-verdensmesteren.
Men nok om hende – DR har i det hele taget haft held med sportsgren-fordelingen denne mandag. Efterfølgende står den således på bordtennis, hvor danskerparret Maze/Tugwell gerne skulle stå parat til 3. runde-opgørene i double. Som tidligere skrevet: OL batter. God fornøjelse – og evt. bedring.

*OL, DR1 (og TV 2) fra kl. 7.10

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her