Læsetid: 2 min.

Guld og brystkasser

14. august 2004

Spot
Det er et mysterium, at OL for nogle sportsgrenes vedkommende bliver betragtet som en badeferie, en hyggeturnering uden den store prestige, mens legene for andre er det ypperste, overstrålende diverse Verdens- og Europamesterskaber.
Mens OL-guld i fodbold kan sammenlignes med en finalesejr i Toto-cup, anses en OL-sejr i håndbold for noget af det største. Og det har selvsagt intet at gøre med, at Danmarks jern- og betondamer har vundet de seneste to OL-turneringer i nogle af de mest medrivende og negleforkortende finaler, håndboldsporten nogensinde har budt på.
På samme måde er det med tennis og badminton. Guld på Athens blå tennis baner kommer ikke til at ryste nær så meget anerkendelse af sig som sejre i årets fire grand slam-turneringer gør. Så kan Andre Agassi, Steffi Graf og Boris Becker sige, at OL-guld helt uden sammenligning er det største overhovedet, lige så meget de vil (og det gør de).

I modsætning dertil står badminton. All England og VM er stort. OL er bare større. Igen har det intet som helst at gøre med Poul Erik Høyers vikingesejr i 1996 og hans legendariske sønderrivning af trøjen efterfulgt af den lettere nørdede, men meget originale sejrs-pasgang.
Ovenstående taget i betragtning er det udmærket, at Dannebrog holder sig fra både fodbold- og tennisturneringen, mens vi er fint repræsenterede i både håndbold og badminton. Historisk set har vores fjerbaskere også gjort det ganske glimrende siden OL i Barcelona i 1992, hvor badminton var med første gang. Thomas Stuer-Lauridsen fik bronze dengang. Høyer vandt som nævnt i Atlanta fire år senere, og senest var det Camilla Martin, der fik sølv i Sydney.
Kønne Camillas kamp mod kineserne skal gerne resultere i en plads et enkelt trin højere oppe på podiet denne gang. Det er sidste mulighed for den 30-årige tidligere verdensmester og All England-vinder. Efter OL i Athen stopper hun karrieren.
Martins første og måske sidste udfordrer er japanske Kanaka Yonekura, der er nummer 13 på verdensranglisten.
OL-guld vil være den perfekte afslutning på en flot karriere for Camilla Martin. I så fald kan man kun håbe på, at hun gør Poul Erik kunststykket efter og river trøjen midt over i glædesrus.

*DR1 8.30, OL badminton, direkte
*TV 2 12.55, OL badminton, direkte

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her