Læsetid: 3 min.

Hurtigere, højere, stærkere

I dag indfinder 10.500 toptrænede kroppe sig til OL. Men det er ikke kun på stadion, at de fysiske udfoldelser foregår. Bag scenen udspiller der sig en kontaktsport, hvor det ikke handler om at komme først...
13. august 2004

Olympisk
»En smuk international hændelse.« Sådan beskriver skiløberen Marco Buechel resultatet af en e-mail sendt under de Olympiske Lege i Salt Lake City til en smuk, kvindelig skiløber, som han havde set i OL-byen. Hendes svar var kort: »Not good English. Want meet you.«
Ifølge Buechel mødtes de to på en bar, hvor de »forsøgte at tale sammen«.
»Det var ingen succes. Så begyndte vi at drikke, hvilket var en større succes. Det var smukt,« siger den lichtensteinske atlet til The Sunday Times magasin Style.
Når OL i dag begynder i Athen vil der uden tvivl forekomme en hel del lignende ’internationale hændelser’, hvis erfaringerne fra tidligere lege er noget at gå ud fra. Ved vinterlegene i Albertville, måtte kondomautomaterne i OL-byen fyldes op hver anden time. Og i Sydney måtte arrangørerne bestille 20.000 ekstra kondomer, efter at de oprindeligt bestilte 50.000 – til 10.400 atleter – slap op.
Belært af disse erfaringer har de græske arrangører bestilt 130.000 kondomer, som stilles gratis til rådighed for 17.000 atleter og deres trænere og hjælpere, som alle sammen bor i det, man kunne kalde for verdens mest eksklusive VIP-klub: OL-byen.
»Der er en grund til, at de uddeler dem,« erkender
Breaux Greer, en amerikansk spydkaster, som deltog ved legene i Sydney. »Der foregår en masse sex. Du har en masse mennesker, der er i form og, du ved, testosteronet er i top, og alle er tiltrukket af alle.«
Den amerikanske svømmer Nelson Diebel, som vandt to guldmedaljer i Barcelona, kalder legene for »en to uger lang privatfest for tusinder af veltrænede kroppe«.
Og festen vokser dag for dag, efterhånden som deltagerfelterne skrumper ind, og nogle af de 296 konkurrencer inden for 28 sportsgrene afsluttes.
»Atleter, som slutter tidligt, har i bund og grund en to uger lang ferie med alt betalt og ingenting at tage sig til. Og så er det, at tingene sker,« fortæller John Godina, en amerikansk kuglestøder.

10.000 energibomber
Alle sportsudøverne har i måneder – måske år – trænet hårdt op til de prestigefyldte lege, hvor deres træningsprogrammer, diæt og hvilemønster alt sammen er sammensat for at sikre, at de er sprængfyldte med energi og ydeevne, når tidspunktet for deres konkurrence oprinder. Når konkurrencen er ovre – for hovedparten ved de indledende runder – fyldes OL-byen med tusindvis af unge energibomber med perfekt trænede kroppe og store ego’er.
»Når du har 10.000 personer, der er pumpede med deres egen glykogen/leversukker, gående rundt, så kan du næsten se gnisterne springe fra deres hud,« siger den amerikanske svømmer og guldvinder i Sydney BJ Bedford til Style.
Ifølge magasinets research er ældre sportsudøvere bedst til at sige nej tak til fristelserne i OL-byen. De har følt fristelsen før og ved, hvad det kan få af konsekvenser for selv den mest seriøse udøver, at give efter.
»Jeg har altid ondt af de yngste atleter,« siger Bedford, »fordi de kæmper mod nogle af deres idoler, som kan virke yderst attraktive for letpåvirkelige førstegangsdeltagere. En af mine regler er ikke at fiske fra firmakajen. Verden er for lille, selv hvis du ender sammen med en svømmer fra et andet land. Det er bare ikke det værd. Det forstyrrer for meget.«
Logisk nok, skulle man mene. Ikke desto mindre opfordrede flere israelske læger op til legene i Barcelona kvinderne på Israels olympiske hold til at have sex før deres sportspræstation: »Kvinder kæmper bedre efter orgasme, især højdespringere og løbere,« udtalte en af lægerne.
Også op til dette års OL er der eksperter, som er kommet de unge atleter til undsætning. Ifølge en russisk psykolog bør hverken kvinder eller mænd holde sig tilbage: »Det er enkelt,« siger han, »mere sex betyder mere guld«.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her