Læsetid: 2 min.

Minister: Bolden ligger hos amtet

Ringkøbing Amt må nu finde ud af, hvordan de vil håndtere problemerne med forurening ved høfde 42 og leve op til deres forpligtigelser, fastslår den nyudnævnte miljøminister
5. august 2004

For den nyudnævnte miljøminister Connie Hedegaard (K) var det som at vågne op til lyden af radioavisen i hendes barndom, da stemmerne begyndte at omtale høfde 42 i går morges.
»Historien ude på Harboøre Tange har tilsyneladende ingen ende. Personligt troede jeg, at tingene var i den skønneste orden. Men det er de så ikke, kan jeg konstatere,« siger Connie Hedegaard.
Og der ligger et stort stykke arbejde forude, inden de er det, erkender Connie Hedegaard.
»Men kendsgerningen er den, kan jeg se efter nu at have læst i papirerne, at bolden ligger hos Ringkøbing Amt. Og jeg må sige, som tingene udvikler sig, at jeg forventer, at de sætter den i spil hurtigst muligt.«
Ifølge miljøministeren er der allerede lavet en model for, hvordan udgifterne til at rette op på de nu synlige skader ved høfde 42 skal fordeles.
Og ministeriet er er klar til at leve op til forpligtigelsen om at betale halvdelen af de forudsete millioner.
»Vi er parate, i samme øjeblik de lokale politikere er parate.«
Ministeren vil dog ikke udstede samme »tilskudsgaranti« til de udgifter, der vil følge i kølvandet – når spunsvæggen til omkring 30 millioner ifølge Ringkøbing Amts eksperter udi høfde 42 har udløst ’lånt tid’ – til at udvikle ny teknologi gennem forskning.
Her kan der nemlig være tale om trecifrede millionbeløb.
»Dette er i sandhed en kompleks sag,« erkender ministeren, der ikke vil foretage sig yderligere netop nu.
»Jeg er som sagt overbevist om, at Ringkøbing Amt arbejder på at skabe en tilfredsstillende løsning meget hurtigt. Politikerne ude i Vestjylland må nu finde ud af, hvordan de vil håndtere problemerne og leve op til deres forpligtigelser,« siger Connie Hedegaard, der principielt er kraftigt modstander af, at ministeren går ind og blander sig i enkeltsager.
»Det kunne måske være fristende i en situation som denne. Men som miljøminister må jeg respektere, at en stor del af ansvaret ligger ude i amterne, selv om det måske kunne være populært at reagere herfra,« siger Conny Hedegaard.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her