Læsetid: 1 min.

Nøj, hvor der bygges

30. august 2004

Spot
Det er dag 1 efter OL, dag 1 uden ustandselige briefinger fra solbrunede Jes Dorph og Morten Løkkegaard om kronprinseparrets gøren og laden i
Athen. Dag 1 uden kvindelige kazakstanske vægtløftere med større overskæg end Kim Vilforts, dag 1 uden stadig mere desperate spekulationer om, hvordan Sverige kan overhales i medaljestatistikken.
Der er ikke grund til at græde snot over, at det hele nu er slut. Problemet er nærmere, at DR og TV 2 nu skal finde noget andet at fylde fladen ud med. Noget, der giver tårnhøje ratings.
Den sikre løsning hedder gør-det-selv-programmer. På den front er der i sandhed sket sager, siden handymanden Flemming Leth fik sparket af DR på grund af sit nærmest bubberske bijobberi. Kameraholdet er mindst rykket ud af værkstedet og ind i folks boliger – eller endnu mere bekvemt: til Syden. Det gjorde TV3’s Åbent Hus eksempelvis i går, efter at kanalen forinden havde bragt et amerikansk produceret program, hvor white trash-familier bliver sendt på ferie, mens en flok overaffekterede metroseksuelle revolutionerer standarden inden for hjemmets fire vægge, hvis de da overhovedet får lov at blive stående.

I aften koncentrerer TV3 sig om en ny omgang Robinson på TV3, nu med Frederik Fetterlein blandt linselusene og Jakob Kjeldberg som Thomas Mygind. Mygind selv har skrallet sin khaki-skjorte af og skal i stedet agere ankermand på TvDanmarks nye satsning, som er ... TADA ... et reality-program med en flok boligbyggende deltagere! »Strandvejsvillaen,« hedder det, og aftenens episode bærer undertitlen »Elektricitet i luften«. Man må formode, at det er blevet tid til at smække nogle kontakter i væggen.
Opladningen til den sinds-oprivende omgang kan man passende foretage sig på DR1, hvor dygtige gør-det-selv-folk viser deres pragtværk af en hybel frem »og afslører deres bedste idéer til en bedre bolig,« som programteksten til programmet Bedre bolig så nøgternt udlægger det. Man kan næsten ikke vente. Til næste OL.

*Bedre Bolig, DR1 kl. 19.30
*Strandvejsvillaen, TvDanmark kl. 20
*Robinson Ekspeditionen, TV3 kl. 20

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her