Læsetid: 2 min.

OL for let øvede

18. august 2004

Spot
Kigger man i tv-oversigten for at finde på et eller andet at skrive om i denne spalte, er det svært at komme uden om de olympiske lege, der nu er godt i gang og fylder det meste af sendefladerne på de danske kanaler. Der er allerede skrevet om OL i denne spalte, men jeg gider ærlig talt ikke lade, som om jeg har tænkt mig at se noget som helst andet end OL i dag og de næste mange dage.
I skrivende stund kører tirsdagens dødspændende 1/8-finale i herredouble i badminton på min tv-skærm. Jens Eriksen og Martin Lundgaard har tabt første sæt med hele 15-3 til de superhurtige, andenseedede kinesere Fu Haifeng og Cai Yun. Måske ikke så mærkeligt i betragtning af, at Lundgaard render rundt med hold i nakken og holder sig ovenpå ved hjælp af smertespillende piller.
I andet sæt har danskerne fulgt bedre med, men er lige nu bag ud med 9-11. Det er Morten Ankerdal og den tidligere badmintonmester Poul-Erik Høyer, der kommenterer, hvilket de gør med stor fornemmelse for spillet.
Nu fører danskerne med 12-11 i andenserven.

Forleden blev Camilla Martin slået ud, da hun leverede en svag præstation i sin angiveligt sidste offentlige optræden i badmintonsammenhænge. Hun undskyldte sig med, at vinden i hallen var alt for stærk og helt smadrede hendes spil. Det lyder mærkeligt, men skulle dog være en valid undskyldning, forklarede kommentatorerne bagefter.
Og nu vandt Eriksen og Lundgaard sgu andet sæt og er dermed tilbage i kampen om kvartfinalepladsen.
»Det er et supercomeback,« siger en begejstret Morten Ankerdal og forklarer, at de to badmintonspillere netop er kendt for at vende truende nederlag til forbløffende sejre. Det gjorde de senest ved All England-mesterskaberne, hvor parret overraskende snuppede titlen.
Ved OL er Peter Gade videre til kvartfinalen i herresingle, og sammen med Mette Schjoldager er Jens Eriksen nået videre til semifinalen i mixeddouble.
Tredje og afgørende sæt er i gang. Eriksen og Lundgaard fører 7-4 og presser kineserne, der begår flere og flere fejl. Faktisk ser det ud til, at deres spil er ved at falde fra hinanden... 10-4 står den nu til danskerne. Kineserne kæmper bravt og reducerer, men kan reelt intet stille op. Ved stillingen 14-8 er der dansk matchbold, den første, som Eriksen og Lundgaard vinder uden problemer.
Og så er de i kvartfinalen, og hvem vil gå glip af den, når den bliver sendt live om et par dage?

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her